Bossul de la Formula 1 ia pensie alimentară de 100 milioane $

28 aprilie 2014 19:03   Actualitate
Ultima actualizare:

Miliardarul Bernie Ecclestone (83 de ani) primeşte pensie alimentară de 100 milioane $ pe an de la fosta sa soţie, fostul fotomodel Slavica Ecclestone (55 de ani), după ce au divorţat în 2009.

Faptul că unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume primeşte pensie alimentară a fost dezvăluit ieri de presa internaţională, în urma unui proces în care Bernie Ecclestone este acuzat că ar fi mituit un bancher german. Bossul Formula 1 are o avere de 4,2 miliarde $ (13,5 miliarde lei), dar încasează anual 100 milioane $ (321 milioane lei) de la fosta sa soţie.

Detaliile înţelegerii de la divorţ sunt secrete, dar s-a aflat că banii pe care el îi primeşte anual de la Slavica provin dintr-un fond neimpozabil pe care miliardarul l-a creat în Liechtenstein, pe numele soţiei, în 1997, pe când se temea să nu fie răpus de o criză cardiacă. 

Miliardarul voia să, asigure, astfel, surse de venit sigure pentru cele două fiice ale lor, Tamara (30 de ani) şi Petra (26 de ani). După divorţ, Bernie şi-a cerut banii din fond înapoi sub formă de pensie alimentară de la fosta soţie.

Mai multe