Botoşani: Anchetă pentru o moarte suspectă la Psihiatrie

25 februarie 2011 11:50   Actualitate
Ultima actualizare:

Ancheta stagnează de o săptămână. Conducerea Spitalului de Neuropsihiatrie Botoşani a decis doar mutarea celor şase colegi de salon ai sinucigaşului de pe izolatorul Secţiei de Acuţi  pe celelate secţii ale spitalului ca să evite alte tragedii.

Nimic despre tragerea la răspundere a personalului medical sub nasul cărora s-a sinucis tânărul de 31 de ani. „Ancheta internă nu a fost finalizată. Comisia de disciplină va stabili dacă asistenta medical şi infirmierul se fac vinovaţi de neglijenţă în serviciu", a declarat dr. Gabriel Opriaşnu care susţine că sancţiunile vor fi dure dacă se va stabili vinovăţia celor doi angajaţi.

Pe 18 februarie, tânărul de 31 de ani, internat doar de două zile în Spitalul de Neuropsihiatrie, s-a aruncat în gol de la 12 metri. Trupul său a fost găsit chiar sub geamul directorului spitalului de paznicii unităţii. Sinuciderea pacientului este cu atât mai ciudată cu cât geamurile salonaelor au gratii care nu au fost forţate iar tânărul era legat de pat pentru că era extrem de violent. Acesta suferea de epilepsiei şi trebuia supravegheat în permanenţă.

Mai multe