Botoşani: Copil de 10 luni scăpat într-o oală cu apă clocotită

9 decembrie 2010 15:43   Actualitate
Ultima actualizare:

Tragedia s-a produs într-o gospodărie din localitatea Orăşeni Deal. Sionora Nechifor şi-a lăsat fetiţa de numai zece luni în grija surorii mai mari, în vârstă de 7 ani, informează Adevărul de Seară Botoşani.

A ieşit din casă pentru treburi gospodăreşti însă a fost alarmată de strigătele de durere ale bebeluşului. Intrată în casă, femeia şi-a găsit bebeluşul într-o oală cu apă fiartă.

"Arsuri de gradul II-III prin lichid fierbinte, afectând aproximativ 30% din suprafaţa corpului. Starea copilului este foarte gravă", a precizat medicul Constantin Andone, din cadrul SJA Botoşani.

Pentru a-şi salva copilul, femeia a sunat la numărul unic de urgenţă 112. Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă a preluat bebeluşul şi l-a transportat la Spitalul de pediatrie pentru tratamente de specialitate. În ambulanţă a sosit şi mama bebeluşului, care nu se opera din plâns.

 "Am lăsat-o câteva minute în grija fetei mai mari, că am ieşit până în curte să iau câteva lemne de pus pe foc. Eram numai eu cu ele acasă. Într-o clipă a sărit din braţele fetei mai mari şi a căzut în apa fierbinte", a explicat femeia.

Fetiţa de numai zece luni a fost trimisă imediat în sala de operaţii, unde medicii specialişti i-au toaletat rănile şi au evaluat starea bebeluşului.

Mai multe