Brazilia s-a înecat cu Portocala - FOTO/VIDEO

2 iulie 2010 17:58   Actualitate
Ultima actualizare:

Brazilia de-acum este construită după chipul şi asemănarea antrenorului său, arătând, în perioade scurte de timp, feţe diferite ale acestuia. Ieri a fost ziua în care a început cu cea veselă şi a terminat cu cea mai tristă.

Când jovial şi bine-dispus, când nebun şi furios, Dunga şi-a pus amprenta mai mult decât şi-ar fi dorit asupra echipei sale.

Obsedat de amănunte, tehnicianul brazilian i-a pus pe Maicon, Lucio, Juan şi Bastos, ajutaţi de Melo, Dani Alves şi Gilberto Silva să facă pe „centura de siguranţă" pentru viteziştii din atac, Kaka, Robinho şi Luis Fabiano.

Vezi aici rezumatul meciului Olanda - Brazilia

I-a ieşit, dar numai pe jumătate. În prima repriză, Robben a pedalat în gol, iar Sneijder, Van Persie şi Kuyt s-au trezit naufragiaţi în marea de tricouri albastre.

Doar două torpile, expediate de Sneijder şi Kuyt l-au deranjat puţin pe Julio Cesar, însă goal-keeperul brazilian a arătat siguranţă. Pe faza de atac a brazilienilor, Ooijer şi Heitinga au părut inocenţi ca nişte copii care au dat cu pietre în geamul clasei şi nu înţeleg de ce s-a spart.

Vezi

aici toate informaţiile, clasamentele şi rezultatele de la Cupa Mondială 2010 - INFOGRAFIE INTERACTIVĂ

Fundaşii l-au admirat pe Robinho cum sprintează după un balon trimis de Melo şi marchează în poarta lui Stekelenburg. Care a făcut minuni în prima parte, intervenind decisiv la şuturile lui Kaka, Juan şi Maicon.

Brazilia era pe val, iar de la Port Elizabeth se dăduse semnalul. Samba putea începe.

Vezi aici imagini din meciurile zilei de la Cupa Mondială

A fost doar o iluzie, deoarece sistemul lui Dunga a mers doar în primul mitan, iar brazilienii au plătit pentru greşelile individuale în al doilea.

Sneijder a trimis o centrare plouată, Cesar a ieşit hazardat, iar mingea a intrat în plasă din capul lui Melo (53).

La un sfert de oră după prima greşeală, Melo s-a uitat, pierdut, cum Sneijder face 2-1, printr-o lovitură de cap venită în urma unui corner, iar apoi a sfârşit prin a fi eliminat (73), după ce l-a călcat intenţionat pe Robben.

În zece jucători şi cu perspectiva eliminării atârnând ca plumbul în ghete, „Selecao" n-a fost capabilă să reacţioneze decisiv.

Finalul s-a disputat ca la ping-pong, Sneijder, Kaka, Robben, Lucio sau Huntelaar ratând alternativ ocazii mari, la foc automat.

Nimic nu s-a mai schimbat însă, iar Brazilia pleacă acasă de la un Mondial pe care îl visa câştigat.

Dunga şi-a dat demisia

Eşecul suferit împotriva Olandei nu a rămas fără ecou pe banca tehnică a brazilienilor. Imediat după încheierea partidei, Carlos Dunga a anunţat că demisionează din funcţia de antrenor al “Selecao”, unde fusese instalat în 2006.

“Cu toţii ştim că, atunci când am preluat naţionala Braziliei, am semnat pe patru ani. E mai bine să plec acum”, a spus Dunga la conferinţa de presă.

Mai multe