Bucurenci face salată în 5 culori

30 ianuarie 2010 16:57   Actualitate
Ultima actualizare:

"Când eram mic, aveam ideea preconcepută că oamenii sunt împărţiţi în două categorii: deştepţi şi sportivi. Eu credeam că fac parte din prima categorie şi, drept urmare, nu făceam sport. Abia pe la 24 de ani am realizat că o minte sănătoasă trebuie să fie într-un trup sănătos şi că între acestea două trebuie să existe un echilibru", spune Dragoş Bucurenci. Acum merge mult pe bicicletă, urcă doar pe scări, iar la sală poate fi văzut de trei ori pe săptămână, la prima oră a dimineţii.

În ceea ce priveşte mâncarea, ştie foarte bine care sunt cele mai sănătoase alimente, când trebuie mâncate, cum se combină şi cum se prepară astfel încât organismul să primească numai ce are nevoie.

"Dimineaţa, spre exemplu, am un tabiet strict: combin ovăz cu alune, nuci, seminţe de floarea- soarelui şi de dovleac neprăjite, evident, cu seminţe de in, de cânepă, plus nişte cereale din America Latină (amaranth şi quinoa), foarte hrănitoare, cu lapte de soia. La prânz, cel mai adesea îmi fac o salată. Chiar dacă nu sunt acasă, mi-o pregătesc la birou", mai spune prezentatorul emisiunii "Bună ca viaţa".

Interesat de hrana sănătoasă, s-a documentat, iar acum ştie că o salată completă în vitamine trebuie să aibă cât mai multe culori, cinci până la şapte.

Cămara lui e dotată cu tot felul de seminţe şi cereale, iar în frigider are fructe, legume şi lactate cumpărate doar de la piaţă sau de la magazinele naturiste. Se simte plin de energie, dar ştie că efectele nu sunt doar pe termen scurt, ci pe viaţă.

Salată cu seminţe

Ingrediente: avocado, castraveţi, ciuperci crude, untişor (salată letuche), ardei gras galben, lămâie, seminţe de floarea-soarelui, de dovleac, caş dulce, fasole verde încolţită, rozmarin, busuioc, oţet balsamic, ulei de măsline

Mod de preparare: toate legumele se taie cubuleţe, se adaugă seminţele, bucăţelele de caş, untişorul, se condimentează cu rozmarin, busuioc, ulei şi oţet. Nu este nevoie de sare.

Mai multe