«Câinii», aşteptaţi în iadul croat

16 iulie 2010 17:38   Actualitate
Ultima actualizare:

Sorţii nu au fost blânzi nici cu Dinamo. Dintre toate anonimele pe care le-ar fi putut întâlni, "câinii" vor juca cu unul dintre cei mai dificili adversari.

După victoria cu 2-0 din partida tur cu moldovenii din Bălţi, returul de joi se anunţă facil pentru elevii lui Andone. Dar, la numai o săptămână e programată întâlnirea cu Hajduk Split.

Clubul croat are culorile roş-albastru, la fel ca rivala "câinilor", Steaua, iar galeria, intitulată "Torcida" este una dintre cele mai violente din fosta Iugoslavie.

Fostul dinamovist, Florin Cernat (acum în Turcia la Karabukspor) a jucat două sezoane la Split şi a povestit că echipa croată e în colimatorul celor de la UEFA şi că în cazul unor incidente create de ultraşi, cei din Hajduk nu vor mai avea drept de joc în competiţiile europene.

"Dinamo e favorită, dar Hajduk nu are o echipă de neglijat. Oricum, campionatul lor e mai slab decât cel din România. În plus, ei au probleme mari cu UEFA şi FIFA. Le-au trimis un avertisment şi dacă suporterii lor mai aruncă cu petarde în teren, îi suspendă din cupele europene cel puţin doi ani", a anunţat Cernat.

Hajduk Split

* Anul înfiinţării: 1911* Palmares: 15 titluri ale Iugoslaviei/Croaţiei, 14 Cupe ale Croaţiei/Iugoslaviei, 1 supercupă a Croaţiei, semifinale în Cupa UEFA şi Cupa Cupelor, trei sferturi de finală în Cupa Campionilor * Stadion: Poljud (35.000 de locuri) * Antrenor: Stanko Poklepovici, 72 de ani * Echipa tip: Subasici - M. Buljat, J. Buljat, Maloca, Strinici - M. Ljubicici, Andrici - Oremus, Ibricici, A. Sharbini - Vukusici* Vedeta echipei: Senijad Ibricici (Bosnia), cotat la 4,5 milioane de euro. * Valoarea totală a lotului: 24 milioane de euro

Mai multe