Campion la karate, fără un picior

12 mai 2010 15:14   Actualitate
Ultima actualizare:

Caz senzaţional în Marea Britanie. Damon Goodson, în vârstă de 26 de ani, are un singur picior, dar a învins 30 de luptători în toată puterea la un concurs internaţional de arte marţiale.

Damon Goodson din King›s Lynn, Norfolk, a făcut senzaţie la concursul internaţional de jiu-jitsu din Southend.

Deşi are o proteză în locul piciorului drept care i-a fost amputat, din cauza cancerului la oase, tânărul a reuşit să învingă 30 de rivali fără nici un handicap. Damon abia a fost întrecut, în cele din urmă, de medaliatul cu bronz.

El speră să devină jucător semiprofesionist şi să dovedească faptul că proteza de picior nu este o piedică atunci când eşti hotărât să câştigi.

A participat la primul campionat mondial din viaţa lui şi vrea să fie prezent şi la altele. În fiecare săptămână, Damon Goodson face cinci ore de antrenamente de jiu-jitsu, patru ore de gimnastică, o oră kickboxing şi două ore de arte marţiale amestecate.

Pe aceeaşi temă:

Nu are braţe, dar vrea centura neagră în taekwondo

Antrenorul său spune că nu a văzut un om cu mai multă voinţă decât el. Când i-a cerut prima oară să-l antreneze, i s-a părut că e nebun, dar acum l-a convins că dă dovadă de un talent ieşit din comun.

Mai multe