Căpşunele ne menţin tinereţea

18 mai 2011 15:07   Actualitate
Ultima actualizare:

Calciul, care se găseşte în cantităţi mari în fructele roşii şi dulci, face din căpşune un ajutor de nădejde în prevenirea cariilor şi a osteoporozei. Iar vitamina C, prezentă într-o concentraţie mai mare decât în portocale, le transformă într-un aliat valoros în combaterea răcelilor, vindecarea rănilor şi întărirea sistemului imunitar.

Mai mult căpşunele se numără printre cele mai apreciate fructe în tratamentele faciale, cremele, compresele şi măştile făcute din ele fiind benefice pentru toate tipurile de ten.

Atenţie însă la alergii! Deşi delicioase, căpşunele au neajunsul de a provoca reacţii alergice. Acestea se manifestă cel mai des sub forma urticariei, rar ajugându-se la forme grave.Cei mai predispuşi sunt copiii, de aceea este recomandat ca micuţilor să le fie date cantităţi mici de căpşune.

Mai multe