«Casnica» Nicoleta ne recomandă cartofi umpluţi cu ciuperci şi bacon

12 aprilie 2013 16:47   Actualitate
Ultima actualizare:

Noua „Casnică" de la „MasterChef" nu i-a impresionat încă pe juraţii competiţiei culinare de la PRO TV cu preparatele pe care le face, însă a rezistat în concurs pentru că nici nu a făcut gafe monumentale.

Frumoasa Nicoleta Matea, de profesie actriţă, are însă o reţetă cu care i-a cucerit pe prieteni şi pe care o împărtăşeşte şi cititorilor Click!

Iată reţeta:Ingrediente

2 cartofi (unul galben şi unul mov), 200 g ciuperci, 1 legătură ceapă verde, 100 g bacon, 50 g unt, sare, piper, boia dulce, 50 g caşcaval, 50 g parmezan, 1 legătură de pătrunjel, 3 roşii cherry.

Mod de preparare

Se pun cartofii la fiert. Între timp, se taie ciupercile, baconul, ceapa verde şi pătrunjelul. Apoi se pune la topit unt în tigaie şi se adaugă tot ce am tăiat - bacon, ceapă, ciuperci, pătrunjel - şi se călesc.

Imaginea este cu titlu informativ

Se condimentează cu sare, piper şi boia dulce după gust. După ce s-au fiert cartofii (aprox. 30-40 minute), se pun într-un bol cu apă rece, pentru a putea fi curăţaţi de coajă, apoi se taie în două şi se scobesc în mijloc, pentru a se face loc ciupercilor cu bacon. După ce am pus umplutura în cartof, se rade caşcaval şi puţin parmezan, iar cartofii se pun în tava unsă cu unt şi se dau la cuptor.

După ce s-a topit caşcavalul, cartofii se scot din cuptor şi se pun pe farfurie împreună cu roşiile cherry tăiate în jumătăţi. Se ornează cu pătrunjel tăiat mărunt. Cei care ţin post pot elimina toate ingredientele "de dulce".

Mai multe