Cât ar putea plăti familia lui Sergiu Nicolaescu pentru incinerare

4 ianuarie 2013 7:23   Actualitate
Ultima actualizare:

Pentru o incinerare fără fast, preţul se ridică la 1.500 de lei, conform site-ului Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane din Bucureşti. Doar pentru incinerarea la Crematoriul Vitan Bârzeşti se percepe o taxă de aproape 600 de lei. Preţul sicriului şi îmbălsămarea costă, fiecare, câte 300 de lei. Eliberarea actelor necesare incinerării costă 21 de lei, iar pentru eliberarea adeverinţelor se achită puţin peste 10 lei.

Pentru transportul mortuar, tariful este de aproximativ 95 de lei pe oră. Pentru depunerea la capelă trebuie scoşi alţi bani din buzunar, respectiv 60 de lei. Alţi bani sunt necesari pentru aşezarea decedatului în sicriru, pentru căptuşirea sicriului, îmbrăcarea acestuia şi încărcarea şi descărcarea coşciugului.

La firmele private de pompe funebre, costurile incinerării sunt mult mai mari, putând ajunge la 3.500 de lei.

Arhiepiscopia Bucureştilor consideră că o înmormântare în spiritul creştin este menită să păstreze renumele marelui regizor în conştiinţa poporului român.Ba mai mult, Arhiepiscopia Bucureştilor va asigura jumătate din cheltuielile de înmormântare ale maestrului.

Mai multe