Cât de sus îţi porţi cureaua ca să-ţi spun ce vârstă ai?

29 ianuarie 2010 17:55   Actualitate
Ultima actualizare:

Înălţimea la care bărbatul poartă cureaua depinde de vârsta lui - la această concluzie au ajuns specialişti din cadrul reţelei de magazine Debenhams, informează publicaţia britanică The Daily Telegraph.

Potrivit reprezentanţilor reţelei comerciale, de obicei adolescenţii poartă cureaua în medie cu 13 centimetri mai jos de talia reală. Astfel, tineretul vrea să provoace societatea şi să confere o notă de neglijenţă stilului său vestimentar.

Însă, după ce bărbatul intră în câmpul muncii şi îşi întemeiază o familie, cureaua lui urcă ceva mai sus, ceea ce corespunde unei imagini mai serioase a proprietarului. Deja la 27 de ani, bărbaţii britanici poartă cureaua pe linia taliei naturale. La acest nivel, cureaua se menţine circa 12 ani, după care urcarea ei continuă.

În jurul vârstei de 45 de ani, bărbatul britanic poartă cureaua deja la circa 5 centimetri mai sus de talie, iar la 57 de ani el o mai urcă, din nou, cu câţiva centimetri buni. După cum subliniază reprezentanţii Debenhams, de obicei bărbaţii nu recunosc faptul că îşi ridică pantalonii în mod nefiresc de sus, ci preferă să creadă că pantalonii le-au devenit scurţi.

Angajaţii reţelei Debenhams speră că aceste concluzii le vor permite designerilor să creeze pantaloni care să stea bine pe bărbaţi în funcţie de vârsta şi obiceiurile lor vestimentare.

Mai multe