Cât mai trăieşte Paul, caracatiţa care a înnebunit lumea fotbalului?!
Deşi mulţi nu au auzit de caracatiţa-prezicătoare decât în această vară, se pare că Paul a devenit celebru încă de acum doi ani, când a pronosticat rezultatele Germaniei de la Euro 2008. Cefalopodul a avut o prestaţie de începător, nimerind patru rezultate din şase. A ratat victoria Germaniei în faţa Croaţiei, şi, mai grav, a mizat pe nemţi în finala pierdută cu Spania. Identitatea caracatiţei este însă pusă la îndoială, unii fiind de părere că a fost „alt Paul”.După doi ani, cefalopodul şi-a demonstrat din plin presupusa exprienţa acumulată. A nimerit toate cele opt rezultate la care a fost solicitat.
Iată meciurile la care cefalopodul a ales cutia cu steagul naţionalei învingătoare:Germania – Australia 4-0Germania – Serbia 0-1Ghana – Germania 0-1Germania – Anglia 4-1Argentina – Germania 0-4Germania – Spania 0-1Uruguay – Germania 2-3
Procedura de stabilire a învingătoarei a fost simplă. Îngrijitorii puneau hrană în două cutii pe care erau lipite steagurile celor două ţări care urmau să se înfrunte. Cutia din care cefalopodul alegea să mănânce, reprezenta echipa învingătoare.
Pronosticurile lui Paul au umit lumea fotbalului, dar a şi înfuriat zeci de mii de microbişti.Primii supăraţi pe caracatiţa prezicătoare au fost argentinienii. Un grup de pe Facebook strânşi sub lozinca „Să ucidem caracatiţa Paul, dacă pierdem cu Germania" numără aproape 3.000 de partizani hotărâţi să se ţină de cuvânt. Acestora li se se alătură grupul „Să facem paella din caracatiţa Paul”. Cu peste 1.000 de susţinători, spaţiul virtual înregistrează fraze de tipul „Nu-mi place să mănânc caracatiţă, dar sunt de acord să-l gătim pentru că este trădător".
Chiar şi germanii nu au milă de „conaţionalul lor” şi, după înfrângerea cu Spania au publicat o broşură intitulată „300 de feluri de a găti o caracatiţă”.Paul are parte însă şi de fani înfocaţi în Spania. Mulţumit că cefalopodul a purtat noroc naţionalei ţării sale, un proprietar de restaurant spaniol a scos din meniu felurile gătite din caracatiţă. Mai mult, un om de afaceri spaniol din Galiţia a oferit 30.000 de euro pentru a cumpăra animalul. Chiar dacă el a dat asigurări că cefalopodul va fi ţinut într-un acvariu şi nu va fi servit ca delicatesă, nemţii nici nu au vrut să audă de o asemenea tranzacţie.Originea lui Paul stârneşte mai multe controverse chiar şi decât pronosticurile sale.
Unii cred că Paul a ieşit din ou în Anglia, motiv pentru toată lumea să remarca obiectivitatea sa care a mizat pe Germania împotriva ţării sale natale. Aceştia spun că cefalopodul a prezis rezultate şi la Euro 2008.Alţii spun că Paul a fost pescuit în urmă cu patru luni. O femeie a declarat pentru cotidianul german „Bild” că a prins cefalopodul cu mânile ei în urmă cu patru luni, când caracatiţa era pui.Dacă această variantă este corectă, este o veste excelentă pentru patriori pentru că Paul are şanse mari să mai trăiască doi ani şi să prindă Euro 2012. Un cefalopod trăieşte maxim trei ani, astfel că poate prinde turneul final de peste doi ani. Dacă prima variantă este corectă, Paul va rămâne în amintirea tuturor doar cu prestaţia excelentă de la acest turneu final.
VEZI MOMENTUL ÎN CARE PAUL A ALES CÂŞTIGĂTOAREA FINALEI DINTRE OLANDA ŞI SPANIA: