Cătălin Botezatu, vacanţă de meditaţii în Asia

1 aprilie 2013 17:12   Actualitate
Ultima actualizare:

De mai bine de o săptămână, prietenii îl caută neîncetat pe Cătălin Botezatu (46 de ani), însă acesta nu le răspunde nici unuia la telefon. Designerul a simţit nevoia să-şi facă ordine în gânduri şi să îşi stabilizeze sentimentele, aşa că a ales să plece din ţară pentru şapte zile şi să meargă într-un loc vestit pentru liniştea pe care o emană, Sri Lanka.

„Am ajuns aproape de ceea ce americanii spun «the breaking point», acel moment din viaţă în care simţi că ai nevoie de o detaşare totală pentru a-ţi regăsi echilibrul sufletesc prin meditaţie. Nu e vorba aici de nici o depresie, ci de o misiune de regăsire prin penitenţă, retragere şi reculegere. M-am decis brusc să fac acest lucru, m-am îmbarcat în prima cursă Fly Dubai de luni dimineaţă şi am ajuns în Sri Lanka", a declarat Cătălin.

Designerul nu este la prima vizită în zonă, în 2005 mergând să ajute oamenii afectaţi de tsunami şi adoptând la distanţă un băieţel de doi ani. În cele 7 zile de călătorie spirituală, Bote a vizitat Templul de Aur de la Dambulla, ruinele fostei capitale Polonnaruwa şi oraşul Kandy, unde se află „Templul Dintelui lui Buddha", cel mai important templu budist din zonă.

Designerul a văzut de aproape elefanţii din Sri Lanka

Bote a făcut meditaţie pe insula Sigiriya

„Când am vizitat Sri Lanka pentru prima dată, de la acest templu am adoptat un copil orfan, a cărui familie dispăruse în urma tsunami-ului. Avea doar doi ani", a mărturisit Cătălin. Designerul a făcut yoga pe stânca Sigiriya, a admirat elefanţii din junglă şi a asistat la dansurile tradiţionale din Negombo, o localitate pe malul Oceanului. „M-am relaxat şi m-am încărcat cu energie", a declarat Cătălin la întoarcerea în ţară.

Mai multe