Caz care ne aminteşte de Ciomu: unui bărbat cu cancer i-a fost extirpat testiculul sănătos

20 februarie 2013 17:26   Actualitate
Ultima actualizare:

Unui bărbat bolnav de cancer din Marea Bitanie i-a fost extirpat testiculul sănătos din greșeală, apoi i-a fost cusut la loc după ce medicii şi-au dat seama de greșeala lor, 40 minute mai târziu.

Un bărbat se teme că nu va mai putea să conceapă un copil după ce chirurgii i-au extirpat testiculul greșit după o operaţie de cancer testicular. Testiculul sănătos a fost scos din greșeală, apoi cusut la loc după ce medicii şi-au dat seama de greșeala lor, 40 de minute mai târziu, potrivit rtv.net.

Victima, care acum dă în judecată spitalul pentru despăgubiri, a spus:

"Cu siguranţă mi-au scos testiculul greşit. Trebuiau să scoată testiculul bolav. Se pare că nu mai pot să fiu tată. Am trecut printr-un stres incredibil."

"Putem confirma că acest incident a avut loc. Instituţia oferă scuze sincere. Pacientul a beneficiat de chirurgie reparatorie. Spitalul efectuează o anchetă minuțioasă și va face imediat modificări la procedurile sale", a declarat un purtător de cuvânt al Salisbury NHS Foundation Trust.

În 2004 Naum Ciomu i-a secționat organul genital unui pacient, Ion Jiga, în timpul unei operații. Ca urmare, el a fost nevoit să îi plătească despăgubiri de jumătate de milion de euro și a primit interdicția de a mai opera.

Am suferit un accident vascular în acele momente și i-am anunțat pe colegii mei de operație că nu mă simt bine. Nu am primit însă ajutor din partea lor", a povestit Ciomu. 

Actualul profesor a mai spus că rezidentul din operație l-a lăsat să continue acțiunea greșită începută de el și nu a intervenit la timp pentru a preveni accidentul.

Mai multe