Ce au în comun Dan Negru şi Van Beethoven: «Fur iPhone»

25 martie 2012 15:33   Actualitate
Ultima actualizare:

Pe omul de televiziune l-a cuprins nostalgia, după ce a auzit, zilele trecute, vechiul său ton de apel "interpretat" de un celular de ultimă generaţie.

"La Nokia-cărămidă pe care-l aveam cu mulţi ani în urmă instalasem, ca ton de apel, unul dintre cele mai frumoase fragmente muzicale din istorie, «Fur Elize»", şi-a amintit Dan Negru, un îndrăgostit de muzica clasică.

"Nici în ziua de azi nu se ştie cine a fost Elize, se ştie doar că Beethoven a scris, pe bucata de hârtie pe care a scris şi partitura, o dedicaţie: «Fur Elize Am 27 april zur Erinnerung von Lvbth»" ("Pentru Elize, 27 aprilie, ca amintire de la L. van Beethoven"), a relatat vedeta, pe blogul personal, istoria celebrei melodii.

"Asta se întâmpla în aprilie 1810. Pentru că manuscrisul n-avea alt titlu, aşa i-a rămas numele...«Pentru Elize», «fur Elize»...Mi-am amintit de poveste zilele trecute, când am auzit un iPhone sunând pe tonuri de «Fur Elize». Beethoven n-a ştiut ce înseamnă telefon, televizor, curent, avion, maşină, tren...Nimic din toate astea", a povestit Negru.

Mai multe