Ce foloseşte Andreea Raicu în loc de zahăr, pentru a arăta atât de bine

17 iulie 2013 10:01   Actualitate
Ultima actualizare:

Andreea Raicu este recunoscută pentru faptul că are grijă de corpul ei aşa cum ştie mai bine şi este mereu atentă la ce anume consumă.

Pentru a împărtăşi din experienţa ei, Andreea le-a explicat fanilor săi, prin intermediul blogului personal, ce îndulcitor pot folosi în loc de zahăr pentru a combate efectele nocive ale acestuia.

«Mierea raw este acea miere 100% naturala, provenita direct din faguri, asupra careia nu s-a intervenit nicicum, adica nu a fost incalzita, pasteurizata sau procesata. Ce motiv mai bun de atat iti trebuie ca sa o integrezi in dieta raw pe post de indulcitor natural?

Mierea raw este foarte cautata si de catre raw-foodisti, dar si de catre cei care vor sa aiba un stil de viata sanatos si sa manance cat mai natural. Ce are atat de miraculos acest tip de miere? Datorita faptului ca este 100% naturala, mierea raw este o adevarata comoara nutritionala: contine enzime, vitamine si minerale si antioxidanti benefici pentru sanatate.

Cand mierea este incalzita pentru a fi purificata isi pierde din nutrientii sai esentiali si nu mai este la fel de sanatoasa

Mierea obisnuita, cea care se gaseste in comert, este “saracita” de multi dintre acesti nutrienti pentru ca este supusa procesarii: este incalzita la temperaturi mari (peste 70 de grade Celsius) ca sa fie pasteurizata pentru a preveni fermentarea si alterarea ei. De asemenea, ca sa ajunga sa aiba acea consistenta lichida si acea culoare frumoasa, aurie, mierea trebuie incalzita si strecurata de impuritati. Spre deosebire de mierea obisnuita, mierea raw nu este atat de clara si are in compozitie tot felul de impuritati, care nu fac insa rau: polen de albine, propolis si chiar fragmente de aripi de albine. Desi este lichida, consistenta mierii raw este mai groasa, iar in cateva luni ajunge sa formeze granule si cristale, adica sa se zahariseasca»

Mai multe