Ce ne aşteaptă în 2012

2 ianuarie 2012 15:29   Actualitate
Ultima actualizare:

IANUARIE: Începe anul chinezesc al dragonului, care aduce abundenţă, prosperitate şi noroc celor născuţi sub acest semn.

Azerbaidjan, Pakistan, Maroc, Guatemala şi Togo vor deveni membre permanente ale Naţiunilor Unite.

FEBRUARIE: 50 de ţări sărbătoresc bicentenarul scriitorului Charles Dickens.

Regina Elisabetha a II-a sărbătoreşte jubileul de diamant - 60 de ani pe tronul britanic.

MARTIE: Premierul Rusiei, Vladimir Putin, încearcă să fie reales ca preşedinte, după ce a acceptat să schimbe rolurile cu Dmitri Medvedev.

APRILIE: Un vas de croazieră pleacă într-o călătorie pe traseul "Titanicului" pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la cel mai cunoscut dezastru marin.

Alegerile prezidenţiale din Franţa în care candidatul socialist François Hollande se va confrunta cu Nicolas Sarkozy.

MAI: O eclipsă inelară de soare va fi vizibilă din China, Japonia, SUA şi Canada, cu traiectorie principală: Guangzhou, Tokyo şi Albuquerque.

IUNIE: Egiptul alege noul preşedinte după revoluţia din februarie 2011 care l-a scos din scenă pe Hosni Mubarak.

Polonia şi Ucraina găzduiesc campionatul de fotbal Euro 2012.

IULIE: Londra devine oraşul care găzduieşte Olimpiada a treia oară, după ediţiile din 1908 şi 1948. Ediţia a 14-a a Jocurilor Paralimpice urmează în august, la 20 discipline sportive.

Fostul guvernator Enrique Peña Nieto oferă şansa PRI de centru de a câştiga preşedinţia pe care a deţinut-o 70 de ani până în 2000.

AUGUST: Science Laboratory, în valoare de 2,5 miliarde dolari, o navetă robotizată a NASA, va ajunge pe Marte pentru a afla dacă planeta roşie oferă condiţii favorabile pentru viaţă.

SEPTEMBRIE: Termen pentru SUA de a retrage 33.000 militari din Afganistan, reducând numărul trupelor la 68.000 de la 101.000 în iunie 2011.

OCTOMBRIE: Partidul Comunist Chinez va face mari schimbări la vârful conducerii statului, vicepreşedintele Xi Jinping va prelua frâiele de la Hu Jintao ca secretar general al partidului şi preşedinte.

NOIEMBRIE: În SUA au loc alegeri prezidenţiale, Barack Obama încercând să obţină un nou mandat în faţa unui contracandidat republican încă neconfirmat.

Cursa de Formula 1 revine în SUA după 5 ani de absenţă cu Grand Prix în Aspen, Texas.

DECEMBRIE: ANC, partidul aflat la putere în Africa de Sud, alege un candidat pentru alegerile prezidenţiale din 2014.

Mai multe