Ce nebunie! Uite cum se tratează răul de înălţime!

26 mai 2013 15:21   Actualitate
Ultima actualizare:

Reinhard Kleindl, de 32 de ani, nu este un cascador profesionist, ci mai degrabă un pasionat de senzaţii tari. Când şi-a descoperit fobia legată de înălţimi, austriacul şi-a pus în minte să... meargă pe sârmă la 185 de metri înălţime.

Dacă pentru curioşii din oraşul Frankfurt care au asistat la plimbarea pe sârmă evenimentul a fost sintetizat simplu „un alt nebun care merge pe sârmă între cele două laturi ale Turnului 185", pentru Kleindl a fost provocarea vieţii lui.

Nu a folosit bare pentru menţinerea echilibrului şi cu greu s-a lăsat convins să îşi monteze un ham care să îl ţină legat de sfoara de poliester care se întindea pe o lungime de 30 de metri.

A căzut la prima tentativă

După ce a stat 10 minute să îşi facă un strop de curaj, austriacul a pornit. Pentru o fracţiune de secundă, s-a uitat în jos şi... a alunecat de pe sfoară. S-a ridicat şi a revenit la start. Răsufla greu, precipitat şi simţea că pică din picioare. S-a întors pe sfoară şi a mers 30 de metri dus şi 30 de metri întors.

Deşi recordul nu a fost încă omologat, pentru că au lipsit specialiştii, Kleindl spune că precedentul titlu aparţine unui francez care s-a plimbat la 120 de metri deasupra pământului, între turnurile gemene din Paris, Les Mercuriales.

Mai multe