Ce pregătesc vedetele de Crăciun
Pentru că va lucra în zilele de 24 şi 25 decembrie, Roxana Ionescu va fi ajutată la pregătirea mesei de Crăciun de mama şi de soacra ei.
"Mama va face sarmalele, soacra friptura, iar tata face cel mai bun vin fiert. Eu mă voi ocupa de salata de boeuf, care e preferata mea", spune Roxana.
Va avea nevoie de cartofi, morcovi, mazăre, castraveţi muraţi, carne de pui, ouă, muştar şi ulei.
Cartofii şi morcovii se pun la fiert, se toacă mărunt împreună cu puiul şi castraveţii muraţi, iar totul se amestecă cu maioneză făcută în casă.
Adrian Daminescu pregăteşte 300 de sarmale
Ca în fiecare an, de Crăciun, sărmăluţele sunt lege pentru Adrian Daminescu. "Eu fac vreo 300 aşa, când mă apuc", mărturiseşte cântăreţul.
Carnea de porc se toacă, se amestecă cu piper, ceapă călită, orez, sare, boia şi cimbru.
Se înveleşte în foi de varză şi se pune la cuptor, pe straturi: unul de varză, unul de sarmale, unul de costiţă afumată, printre care se presară roşii Cherry.
Se pune apă în funcţie de acreala verzei şi se lasă la cuptor, la foc mic, 8-9 ore.
Anca Ţurcaşiu face ruladă de porc
Chiar dacă preferă mai mult salatele şi garniturile, Anca Ţurcaşiu va pregăti pentru Crăciun o ruladă din carne de porc cu şunculiţă.
Se ia o pulpă de porc, se bate bine, se condimentează şi se întinde ca o foaie. Peste ea, se pune şunculiţă afumată şi usturoi, mirodenii.
Se rulează, se leagă cu o sfoară, se pune într-o tavă cu apă şi ulei şi se dă la cuptor. Pe parcurs, se stropeşte cu vin.