Ce scrie «New York Times» despre Raed Arafat

11 februarie 2012 13:28   Actualitate
Ultima actualizare:

„Când Raed Arafat a demisionat luna trecută din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii din România, mii de oameni au ieşit pe străzi în întreaga ţară pentru a cere întoarcerea sa", scrie prestigiosul ziar american „New York Times" .

„Demonstraţiile au devenit voiolente, protestatarii provocând incendii şi aruncând cu pietre în poliţişti. Faptul că aceasta nu a fost o reacţie obişnuită la plecarea unui oficial guvernamental este o reflectare a faptului că dr. Arafat, de origine palestiniană, nu este un oficial oarecare. El a fost unul dintre fondatorii lăudatului sistem de urgenţă al acestei ţări, iar motivul pentru plecarea sa de la minister a fost unul public şi urât", scrie publicaţia americană.

„New York Times" aminteşte cum Raed Arafat a apărut la televiziunea publică pentru a discuta planul de reformă al sănătăţii, în ianuarie, iar preşedintele Traian Băsescu a telefonat şi l-a criticat în direct acuzându-l că a minţit când a spus că guvernul vrea să distrugă sistemul de urgenţă. Iar apoi, „şocat de protestele ulterioare", preşedintele a dat înapoi, iar Dr. Arafat a acceptat să se întoarcă.

Citeşte aici mai multe

Mai multe