Ce se întâmplă dacă vrei s-o vezi pe Emma Watson goală pe net

11 octombrie 2014 18:08   Actualitate
Ultima actualizare:

Mii de utilizatori ai Facebook au fost păcăliţi de o postare cu actriţa Emma Watson, care circulă pe reţeaua de socializare. Aceasta este o modalitate de infectare a calculatorului, a telefonului sau a tabletei cu viruşi.

O fotografie cu actriţa din Marea Britanie dezbrăcată şi mesajul "Video cu Emma Watson? Am aşteptat asta!" îi invită pe cei curioşi să dea clic să vadă despre ce e vorba, scrie site-ul hotforsecurity.com.

În acest fel, o serie de viruşi de tip troian se instalează în computere şi "fură" date personale, numere de telefon şi alte informaţii. În plus, în numele victimelor sunt trimise sms-uri către servicii contra-cost.

Imaginea Emmei Watson este folosită şi pe o clonă a Youtube-ului. Utilizatorii sunt anunţaţi că nu pot vizualiza filmul cu actriţa dezbrăcată deoarece ei ar folosi o versiune expirată a video player-ului. Evident, pentru a fi rezolvată "problema", cei neavizaţi trebuie să apese buton de actualizare, "Upgrade Now".

Numeroşi utilizatori ai internetului au căzut victime ale acestor tipuri de păcăleală, mai ales că respectivele mesaje sunt scrise în limba locală, pentru credibilitate.

Mai multe