Ce vedete de groază avem!

1 noiembrie 2013 17:48   Actualitate
Ultima actualizare:

Halloween-ul e una dintre cele mai vechi sărbători din lume. Are origini celtice, dar a fost răspândită în lume prin secolul al XIX-lea, cu ajutorul imigranţilor irlandezi din America.

De câţiva ani încoace, Halloween-ul este sărbătorit cum se cuvine şi în România. Astfel, joi noapte, în cluburi, pe străzi sau acasă, oamenii s-au deghizat în mumii, vrăjitoare, zombi şi alte personaje malefice. Vedetele noastre au dat şi ele tonul la distracţie, îmbrăcând cele mai trăsnite costumaţii şi pictându-şi chipurile într-un mod sinistru. Pe majoritatea nici nu le-ai fi recunoscut, dacă le-ai fi întâlnit, întâmplător, la o petrecere.

Numele provine din limba engleză, de la expresia „All Hallows'Even", numele sărbătorii creştine a tuturor sfinţilor, celebrată la 1 noiembrie.

La 31 octombrie, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje şi colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?" („Păcăleală sau dulciuri?"), ca o ameninţare că, dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă.

RĂSPUNSURI:1-C2-A3-E4-G5-D6-F7-B

FOTO Cum s-a costumat Andreea Esca pentru Halloween: «Te-ai ţicnit de la prea multe ştiri?»

Andreea Bănică s-a pregătit de Halloween. Vezi cum şi-a decorat casa!

Mai multe