Ceaiul de afin, bun pentru diabetici
Dieta este, însă, cel mai bun aliat al bolnavilor care suferă de această afecţiune. Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne spune care este alimentaţia bolnavilor de diabet.
Consumaţi multe verdeţuri, legume şi fructe: salată verde, andive, macriş, varză dulce, varză acră, ţelină, fasole verde, păstârnac, pătrunjel rădăcină, spanac, dovlecel, vinete, roşii, castraveţi, ciuperci, ardei graşi, ridichi, ceapă, usturoi, grapefruit, kiwi, lămâi, vişine, mere rase acre, afine.
Folosiţi ulei vegetal şi condimentaţi cu mărar şi chimen.
Evitaţi alimentele ce conţin amidon sau zahăr.
Beţi ceai de afin. Se prepară din frunzele de afin proaspete. Combinat cu planta uscată de ţintaură, ceaiul obţinut are un efect deosebit pentru diabetici.
Consumaţi lămâi. Sunt bogate în vitamina C şi ajută la reducerea conţinutului de zahăr în sânge.
Iată o idee de regim: Dimineaţa : 1 ou fiert moale, 1 felie subţire de pâine graham/ secară. Unt în cantitate de 20g/zi de 2-3 ori pe săptămână.
Gustare: 1 pahar de iaurt sau 100 g brânză dulce de vaci. Prânz: supă de legume sau borş de legume, paste la cuptor/carne de pui fiartă sau la cuptor, legume sote, 2 felii de pâine graham.
Gustare II: un fruct. Seara: 1 pahar de iaurt sau lapte dulce, 1 felie de pâine, 200 g sote legume sau salată de crudităţi.