Cel mai faimos restaurant al lumii se va închide pentru doi ani

27 ianuarie 2010 14:29   Actualitate
Ultima actualizare:

Cunoscutul maestru bucătar, Ferran Adria, faimos pentru preparatele extravagante gătite la restaurantul său, El Bulli, unul dintre cele mai apreciate din lume, a anunţat închiderea pentru doi ani a restaurantului, în perioada 2012-2013. Decizia, a explicat el, ţine de motive personale şi profesionale, şi va permite angajaţilor restaurantului să ducă din nou o viaţă normală, notează cotidianul britanic Financial Times.

Şi chiar dacă un fel de mâncare la El Bulli costă peste 200 de euro, motivul închiderii temporare a restaurantului nu are nicio legătură cu criza economică: mesele sunt imediat rezervate pentru tot anul, de îndată ce se pot face rezervări.

Deja, pentru 2010, rezervările la El Bulli, găzduit de localitatea catalană Roses, au fost epuizate.

Adria, considerat unul dintre pionierii gătitului ca ştiinţă şi ca formă de artă, a insistat că numele El Bulli nu va dispărea şi că bucătăriile unde se pregătesc preparate cum ar din bomboane din foie gras sau turturică cu caviar de mure, vor rămâne deschise ca laboratoare de cercetare pe perioada închiderii.

El Bulli este considerat unul dintre cele mai rafinate şi originale restaurante, pentru al patrulea an consecutiv, cel mai bun restaurant din lume anul trecut în clasamentul realizat de Restaurant Magazine.

În ceea ce îl priveşte pe Ferran Adria, acesta doreşte să se dedice scrierii unei enciclopedii a felurilor de mâncare servite în restaurantul său, aşa că ar avea puţin timp să gătească pentru publicul plătitor.

Mai multe