Cel mai «păros» chinez din lume: nu s-a mai tuns de 60 de ani!

27 ianuarie 2010 15:53   Actualitate
Ultima actualizare:

Un vraci din China a recurs la o măsură extremă în ceea ce priveşte podoaba sa capilară. N-a mai tuns-o de 60 de ani şi şi-o ţine legată într-o plasă, la ceafă.

Peng Fu, în vârstă de 80 de ani, şi-a lăsat părul să crească în momentul în care s-a apucat de medicina tradiţională chinezească, la 20 de ani. Acesta a observat că pacienţii săi se vindecau mai repede dacă nu se mai tundea.

"De 60 de ani, nu m-am mai atins de el. Tratamentele mele au devenit mai eficiente de atunci", a povestit bătrânul pentru West China City Daily.

Peng spune că îşi adoră părul şi nu lasă pe nimeni să îl atingă. Cu toate acestea, a recunoscut că nu prea are grijă de el: îl spală foarte rar şi îl ţine legat într-o plasă, la spate.

La ultima măsurătoare, părul chinezului era de 2,7 metri şi cântărea aproape patru kilograme.

La categoria feminină, cel mai lung păr din lume aparţine lui Xie Qiuping. În 2004, atunci când l-a măsurat ultima oară, avea 5,627 metri. Pentru a-l spăla, femeia are nevoie de două ore, iar pentru a-l pieptăna, mai are nevoie de încă una.

Citeşte şi:

Omul-maimuţă vrea să fie chel la nuntăFemeile din Spania îşi vând părul pentru plata facturilorE tare-n păr! A tras un autobuz de opt tone cu podoaba capilară - VIDEO

Mai multe