Cele mai folosite măsuri în bucătărie

26 august 2010 13:53   Actualitate
Ultima actualizare:

Prepararea prăjiturilor reprezintă piatra de încercare pentru orice gospodină, iar dacă nu ai la îndemână un cântar, misiunea devine cu atât mai dificilă.

Specialiştii „Click! Poftă bună" îţi spun cum să foloseşti banala cană de ceai, lingura sau linguriţa pentru a doza ingredientele.

Alege temperatura potrivită

Ce reprezintă gradaţia de la aragazul cuptorului sau, dacă nu ai termometru, ce înseamnă foc potrivit?

1. Carnea tocată şi compoziţiile pe bază de carne tocată se coc foarte bine la 70 de grade.

2. Carnea crudă (porc, vită, miel) o vom coace la temperatura de 65 de grade.

3. Carnea de pasăre se găteşte de obicei la 73-75 de grade.

4. Ouăle, aluaturile şi uneori prăjiturile se gătesc cel mai sigur la 70 de grade.

5. Peştele se ţine la cuptor la 62-64 de grade.

7. Dacă dorim să încălzim mâncarea gătită anterior la cuptor îl încălzim la temperatura de 73-75 de grade.

Îţi descifrăm reţetele din reviste

1 cană = 240 ml

4 căni = aprox. 1 litru

10 ml = 2 linguriţe

50 ml = 3 linguri

250 ml = 1 cană + 1 lingură

Sfaturi  pentru reţete reuşite

Lingurile folosite pentru prepararea unei prăjituri trebuie să fie uscate, altfel cantităţile ingredientelor vor varia.

Dacă doreşti ca prăjiturile să ţină în timp, este indicat să le alegi pe cele cu fructe. Unele prăjituri cu fructe, păstrate învelite în folie de celofan şi puse la congelator pot fi mâncate şi peste o săptămână, fără probleme.

Dat fiind că blatul unei prăjituri este elementul cel mai problematic şi ouăle sunt baza compoziţiei acestuia, este indicat ca ouăle folosite în prepararea prăjiturii să fie cât mai proaspete cu putinţă.

La prepararea unei prăjituri în formă, dacă aceasta are în compozitie fructe, se va avea grijă ca aceasta să nu se rupă, lăsând-o să se răcească în forma proprie.

Mai multe