Chifle cu afumătură - Hamza Doina Mihaela

17 martie 2011 13:43   Actualitate
Ultima actualizare:

Umplutura: 100g kaiser tăiat cubuleţe, 1 ceapă mică, caşcaval.

Preparare:

Într-un castron se cerne făina, se adaugă sare, drojdia amestecată cu zahărul şi o lingură de apă călduţă, apoi se adaugă laptele bătut, oul şi untul.

Se frământă, se acoperă cu un prosop, se lasă să crească la căldură cam o oră sau până îşi dubleză volumul. Kaiser-ul tăiat cubuleţe se topeşte într-o tigaie, se adaugă ceapa tocată şi se prăjesc împreună.

Aluatul crescut se împarte în 16 bucăţi, apoi se modelează ca nişte chifle, se aşează umplutura şi caşcavalul pe fiecare şi se lipeşte aluatul deasupra astfel încât să se obţină 16 sfere.

Se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă să mai crescă puţin la cald. Cuptorul se încinge la 200°C.Chiflele crescute se ung cu ou bătut cu puţin lapte şi se presară seminţe după preferinţă.

Poftă bună!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe