Chinezii te vindecă de gripa porcină în trei zile
China a pus în vânzare un medicament tradiţional chinezesc despre care producătorul său afirmă că este eficient în special pentru copii, scrie în ediţia sa de marţi cotidianul China Daily, citat de agenţia rusă de presă RIA Novosti.
Potrivit declaraţiilor lui Tu Zhitao, adjunctul şefului Biroului din Beijing de medicină tradiţională chinezească, copiii diagnosticaţi cu gripa AH1N1 pot fi vindecaţi în trei zile cu medicamentul denumit 'No 2 Cold Medicine'.
''Unii copii pot fi trataţi doar cu o doză, alţii s-ar putea să aibă nevoie de două doze'', a declarat Tu Zhitao.
Mai citeşte:
Bucureşti: Începe triajul epidemiologic în şcoli
Pedeapsă cu închisoarea pentru cei care răspândesc voluntar virusul A/H1N1
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a afirmat că nu are cunoştinţă despre medicamentul tradiţional chinezesc recomandat pentru copii şi nu poate face nici un comentariu, scrie ziarul.
Doar Tamiflu şi Relenza sunt aprobate
Tamiflu şi Relenza sunt singurele medicamente antivirale aprobate ce sunt disponibile pentru tratamentul împotriva gripei AH1N1.
Având în vedere faptul că numărul cazurilor de gripă AH1N1 ajunsese luni la 6.196 în Beijing, 20 de spitale de medicină tradiţională chinezească au deschis departamente anti-AH1N1 cu program nonstop, afirmă China Daily.
Potrivit unui oficial al Biroului care a dorit să-şi păstreze anonimatul, medicamentul tradiţional chinezesc este foarte eficient şi nu dăunează stomacului, spre deosebire de medicamentele occidentale.
''Medicamentul chinezesc nu are efecte secundare. Acest 'No 2 Cold Medicine' este o reactualizare a unor foste medicamente antivirale'', a declarat oficialul.
Alţi experţi au afirmat că medicamentul este în esenţă la fel ca un medicament antiviral chinezesc obişnuit.
Află mai multe:
Mircea Badea, suspect de gripă porcină!
Virusul ucigaş face ravagii în ţările din jurul României
China a început vaccinarea în septembrie
Aproape 50.000 de cazuri confirmate de gripă porcină au fost raportate în China. Şapte persoane au murit din cauza acestei gripe şi alte 118 se află în stare critică.
China a fost prima ţară care a finalizat testele pentru un vaccin împotriva gripei porcine şi a început campania de vaccinare în septembrie. Beijingul intenţionează să producă până la 360 milioane de doze de vaccin şi să aloce în total 725 milioane de dolari pentru lupta împotriva acestei maladii.
Alte articole pe această temă:
Cât de periculoasă este gripa A/H1N1?
Cum să te aperi de gripa porcină
Gripa nouă, periculoasă pentru femeile însărcinate