Chirieac către Cocoş: «Am sunat-o pe Udrea, dar p..., aia e în politică, băga-mi-aş p...»

13 octombrie 2010 13:22   Actualitate
Ultima actualizare:

Jurnalistul Bogdan Chirieac, cercetat pentru că ar fi fost agent de influenţă a conducerii ruseşti de la combinatul Alro Slatina, a fost chemat la Parchet, pentru a da declaraţii în acest dosar.

El a  fost întrebat despre relaţia cu Dorin Cocoş, cu care era prieten de aproape 30 de ani, dar şi despre soţia acestuia, Elena Udrea- care era, în acea perioadă, consilier la Administraţia Prezidenţială.

20 iunie 2008, ora 17.43

Dorin Cocoş: Băi comunistule mic!Bogdan Chirieac: Banditule, mic şi frumos, ce faci, măi borfaşule simpatic?Dorin Cocoş: Ce să fac, mă, uite mă bucur că a ieşit domnu’ Oprescu (n.r. Sorin Oprescu ales primar al Capitalei la 15 iulie 2008), băga-ia-i p... în gură să-i bagi!Bogdan Chirieac: E pe sufletul meu!Dorin Cocoş: Au f...-te-n gură şi pe tine şi pe el! Ce faci?Bogdan Chirieac: Golgorine, zilele trecute am primit o citaţie, să mă prezint la Parchet în calitate de martor.Dorin Cocoş: Da’ ce p... mea ai făcut?Bogdan Chirieac: Şi am sunat-o şi pe tanti-ta ministru (n.r. Elena Udrea), dar p..., aia e în politică, băga-mi-aş p...Dorin Cocoş: Aşa!Bogdan Chirieac: Deci...Dorin Cocoş: Dar ce ai făcut, mă nenorocitule, ai furat ceva de te-a prins?Bogdan Chirieac: Stai, mă, stai! Pe citaţie scria SNN Nuclear Eletrica.Dorin Cocoş: Alo.Bogdan Chirieac: Alo. (n.r. discuţia se întrerupe)

Ziaristul Bogdan Chirieac a declarat pentru adevarul.ro că recunoaşte această convorbire, dar a menţionat că este vorba de o discuţie privată şi nu ştie cum a  ajuns în spaţiul public. „Am făcut armata cu Dorin Cocoş în 1980, la Slatina, mă cunosc cu el de 30 de ani”, a spus acesta.

„Presupun că această discuţie a avut loc. Aşa sunt discuţiile mele cu el”, ne-a mai arătat Chirieac.

Jurnalistul a explicat că a fost citat ca martor în acest dosar, pentru a da o declaraţie cu privire la un contract de publicitate semnat între ziarul „Gândul”- unde a lucrat- şi combinatul Alro Slatina.

„Eu mă ocupam şi de publicitate la această publicaţie”, a declarat Chirieac.

Până la această oră, Dorin Cocoş nu a putut fi contactat.

Citeşte mai multe amănunte pe adevarul.ro

Mai multe