Christian Sabbagh şi-a riscat viaţa pentru a salva o tânără obligată să se prostitueze în Germania!

15 iulie 2013 19:49   Actualitate
Ultima actualizare:

Christian Sabbagh este unul dintre cei mai buni jurnalişti de investigaţii din România, iar cercetările sale au fost întotdeauna încununate de succes. Pe vremea când prezenta emisiunea "112 Poliţia în acţiune", acesta a rezolvat cazuri nesoluţionate de ani buni şi a demonstrat că puţină voinţă poate schimba radical starea de fapt a lucrurilor.

De curând, Sabbagh s-a implicat într-o nouă anchetă, atunci când tatăl unei fete sechestrate şi obligate să se prostitueze în Germania i-a cerut ajutorul pentru a o elibera pe fata lui din bordelul în care era ţinută împotriva voinţei sale. Prezentatorul Ştirilor Kanal D a declanşat o acţiune maraton de 72 de ore, în urma căreia Ioana a fost adusă înapoi în România.

Christian Sabbagh a pornit operaţiunea de salvare a Ioanei, impresionat de mesajul tatălui ei (captură: Kanal D)

Invitat în emisiunea WOWbiz de la Kanal D, jurnalistul a povestit ce l-a făcut să demareze operaţiunea de salvare a tinerei din Germania şi cum au decurs cele 72 de ore în Germania.

"Tatăl tinerei m-a contactat pe Facebook şi mi-a spus că fiica lui este sechestrată. Am avut nevoie de o probă pentru că sunt mulţi părinţi care nu pot crede că fetele lor pleacă din ţară să practice cea mai veche meserie din lume. I-am lăsat numărul meu şi l-am rugat ca fata să mă sune. Am primit telefonul ei, în care îmi spunea să venim repede şi să avem grijă pentru că ei sunt înarmaţi", şi-a început acesta povestea.

Christian Sabbagh s-a deghizat pentru a nu fi recunoscut de presupusul proxenet (captură: Kanal D)

"Fata a fost vrăjită de un bărbat care a dus-o acolo cu promisiunea că o va angaja ca bonă. I-a luat actele şi a profitat de ea, timp de trei luni de zile, spune ea. S-a speriat foarte tare atunci când a auzit o discuţie în care presupusul proxenet spunea că o va vinde pe 10.000 de euro sau o va îneca, aşa că noi a trebuit să acţionăm foarte repede", a spus jurnalistul.

Jurnalistul a reuşit să o elibereze pe Ioana din bordelul în care era ţinută împotriva voinţei sale (captură: Kanal D)

"Am apelat la Poliţia germană, dar ne-au ţinut patru ore în faţa secţiei. Ei aveau o problemă cu noi, cu mine de fapt. Încă de la aeroport m-au verificat peste 25 de minute. Nu ştiu ce li s-a părut dubios la mine. Cât stăteam în faţa secţiei, m-a sunat patronul bordelului, să negocieze eliberarea tinerei cu mine. Mi-a spus că el avea de gând să o elibereze şi că o va face imediat, dar să nu facem valuri", a relatat Christian Sabbagh.

În prezent, ancheta este în plină desfăşurare, iar jurnalistul spune răspicat că nu va renunţa până când nu va dovedi adevărul.

"Am intrat pe filiera lor şi acum încerc să îi atrag într-un joc, să demonstrez ce fac ei. Presupusul proxenet îi trimite mesaje de ameninţare victimei, este de o inconştienţă incredibilă", a declarat acesta.

Mai multe