Cîrţu: «Sforzini n-are ce căuta la Cluj!»

20 septembrie 2010 17:20   Actualitate
Ultima actualizare:

Transferat în Gruia în această vară de la Bari, sub formă de împrumut, Ferdinando Sforzini este ca şi ieşit din calculele noului antrenor al campioanei.

Cîrţu i-a dat şansă să joace atacantului înalt de 1,94 metri, însă acesta a făcut figuraţie pe teren în meciul cu Târgu Mureş. Asta la doar patru zile de la meciul cu Basel, atunci când a evoluat la fel de slab.

După partida de duminică, "Sorinaccio" a intrat val vârtej în vestiar şi s-a dus direct la Sforzini. "Înţeleg că ai fost adus aici de fostul antrenor, dar cu atitudinea asta n-o să mai joci mult timp la mine. Din punctul meu de vedere nu înţeleg ca cauţi la CFR", i-a transmis tehnicianul fotbalistului italian care încasează 130.000 de euro pe sezon.

Sforzini a fost criticat şi la conferinţa de presă de după meci, însă atunci antrenorul nu i-a spus numele. Interesant este faptul că înainte de a fi adus la CFR Cluj, italianul nu a fost urmărit decât de antrenorul de atunci, Andrea Mandorlini, fără a fi văzut de vreun alt oficial al clubului din Gruia.

Despre Sforzini

Câştigă 130.000 de euro anual şi a venit sub fotmă de împrumut, un an, de la Bari;

Deşi este atacant, nu a marcat în ultimul an nici un gol;

Sforzini a înscris doar 40 de goluri în cei şapte ani de când a jucat la "seniori";

În 2005 a semnat cu Udinese şi de atunci a fost împrumutat la opt echipe.

Le blochează salariile

Înfrângerea suferită cu nou-promovata Târgu Mureş a pus iar paie pe foc în vestiarul campionilor. După meci, preşedintele Iuliu Mureşan a coborât la cabine şi le-a transmis jucătorilor că îşi pot lua adio de la bani dacă nu bat vineri pe "U", în derby-ul de tradiţie al Clujului.

"Poate vă place să jucaţi pe gratis. Ori bateţi pe U Cluj, ori vă blocăm salariile. Nu mai putem tolera paşi greşiţi", le-a spus Mureşan fotbaliştilor lui Cîrţu.

Mai multe