“Colonelul” asasinului grec Passaris a fost adus în cătuşe la tribunal

5 noiembrie 2009 9:48   Actualitate
Ultima actualizare:

Paul Popa, acuzat de implicarea în jafurile armate comise de grecul Konstantinos Passaris, a fost prezentat instanţei Tribunalului Hunedoara în procesul în care este judecat pentru împuşcarea unui devean, pe care l-a lăsat paralizat pe viaţă.

Azi-dimineaţă, în instanţa Tribunalului Hunedoara a fost prezentat Paul Popa, aflat pentru mai mulţi ani pe lista celor mai căutaţi infractori români. Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a fugit din ţară în 2002, după ce a împuşcat în spate un tânăr din Deva, Gabriel Duţ, de 25 de ani, căruia i-a provocat paralizia pe viaţă. Popa a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor, în lipsă, pentru că fugise din ţară.

Cauză amânată, în lipsa dosarului

Capturat în luna mai a anului trecut, în Austria, după şase ani în care a fost urmărit internaţional, Paul Popa a cerut rejudecarea cauzei în care a primit sentinţa de 12 ani după gratii. “La acest termen, magistraţii au hotărât amânarea cauzei, în lipsa dosarului. Dosarul se află la Laboratorul interjudeţean de expertiză criminalistică din Cluj-Napoca, unde este efectuată expertiza balistică a glonţului cu care victima a fost împuşcată”, a precizat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Află de pe adevarul.ro ce reacţie a avut familia tânărului nenorocit pe viaţă

Mai multe