Concurenţii MasterChef merg la cantină. Două reţete minunate dezvăluite de ei
În ediţia de marţi seară a emisiunii „MasterChef" (PRO TV, 20.30), concurenţii vor trebui să gătească pentru 200 de persoane, la o cantină socială.
Participanţii sunt împărţiţi în două echipe, una condusă de Gina, cealaltă de Victor. Special pentru Click!, cei doi concurenţi-şefi de echipă dezvăluie câte una dintre reţetele lor preferate.
Reţeta lui Victor
Ingrediente: 500 g făină, 5 ouă, ulei măsline extra virgin, sare de mare, piper negru boabe, 3 legături ceapă verde, o cutie chives proaspăt, o cutie busuioc proaspăt, usturoi, 200 gr roşii Cherry, 500 gr smântână dulce, 15 buc creveţi proaspeţi sau preferţi, 150 g parmezan, pătrunjel, 3 buc Chilly roşu proaspat, 20 g zahăr, o bucată lime
Mod de preparare: Se curăţă chilli şi se taie subtire. Se taie rondele 2 legături de ceapă, restul se va tăia făşii, pentru ornament. Roşiile se vor tăia pe jumătate sau chiar mai mici. După spălarea şi curăţarea creveţilor, aceştia se vor lăsa pe o farfurie la scurs. Se pune puţin ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Când tigaia e încinsă, se pune chilli şi ceapă rondele.
Se asezonează cu sare şi piper. După ce ceapa prinde culoare, punem roşile şi amestecăm bine. Se asezonează. După ce roşiile se înmoaie, vom pune o mână de busuioc tăiat şi una de pătrunjel tocat. Dacă folosim creveţi prefierţi, aceştia vor intra în tigaie înaintea busuiocului. După ce controlăm asezonarea, punem smântână şi jumătate de mână de parmezan. Se va fierbe la foc mic 2-3 minute şi se introduc pastele fierte.
Reţeta Ginei
Ingrediente: 100 g unt, 2 ouă, 1 cească lapte, 250 g zahăr tos, 2 linguri de cacao, 1 praf de copt, 100 g făină albă, 1 portocală, 1 lămâie, 100g nucă, 50 g merişoare, 2 linguri fulgi de migdale, 200 g ciocolată neagră, 100 g frişcă lichidă, 250 g zmeură, 2 linguri zahăr, 1 baton vanile, piper roşu
Mod de preparare: Într-o crăticioră se pun zahărul, untul şi cacao. Se topesc la foc mic. Compoziţia se răceşte, apoi se adaugă cele 2 gălbenuşuri, pe rând, amestecând. Separat se bat albuşurile spumă şi se adaugă făina, praful de copt dizolvat în lămâie, coaja de portocală şi nucile mărunţite. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se presară deasupra nucă, fulgi de migdale şi merisoare, iar apoi se coace la foc potrivit, până se dezlipeşte de pe margine. Crema ganache: într-o crăticioră se pun 100 ml frişcă lichidă şi 100 gr ciocolată.
Acestea se topesc la foc mic. Pentru sosul de zmeură cu piper roşu se pun într-un wok 250 gr zmeură, 2 linguri de zahăr, 4 linguri de apă, miezul unei păstăi de vanilie şi o linguriţă de boabe de piper roşu. Acestea se fierb la foc mic, sosul rezultat se trece printr-o strecurătoare fină şi se mai adaugă praf de piper roşu.