Conducea Mafia ascuns în frigider. A fost găsit de poliţişti ascuns într-un tunel secret din casa unchiului său

28 noiembrie 2014 18:25   Actualitate
Ultima actualizare:

Lovitură grea pentru clanul Camorra din Napoli. Joi, poliţiştii l-au săltat pe Valentino Gionta. Se ascundea într-un tunel secret din casa unchiului său, aflată în Torre Annunziata, regiunea Campania.

Tânărul Valentino junior, de nici 40 de ani, a preluat conducerea clanului mafiot Gionta în 2012, după ce tatăl lui Valentino senior (61 de ani) a fost arestat împreună cu alţi 9 capi în timp ce încerca să fugă din Sicilia în Malta. Deşi a fost dat în urmărire, fiind acuzat de şantaj, organizare de grup criminal, escrocherie, spălare de bani, trafic de droguri şi arme, tânărul Valentino a scăpat de poliţişti. S-a ascuns într-unul din apartamentele unchiului său din localitatea Torre Annunziata, aflată la poalele Vezuviului.

A ordonat amenajarea unui tunel de evadare care avea intrarea secretă ascunsă într-un frigider. Prin acest tunel, Valentino putea scăpa oricând printre degetele poliţiştilor. Joi însă a fost luat ca din oală.

Nu a apucat să închidă uşa frigiderului şi carabinieri l-au prins chiar în ascunzătoare. Şi asta pentru că sistemul electronic de închidere a “frigiderului” nu a funcţionat cum ar fi trebuit. Valentino jr. riscă până la 20 de ani de închisoare dacă e găsit vinovat de escrocherie, fraudă fiscală şi implicare activă şi asociere în grup de crimă organizată. Grupul mafiot Gionta e activ din 1980 şi e unul dintre cele mai influente clanuri napolitane. 

Ei sunt bănuiţi că s-ar afla în spatele mai multor crime la comandă care au fost executate între 1983 şi 1995. Familia Gionta face parte dintr-un grup mafiot extrem de influent din care mai fac parte clanurile Fontanella, Nuvoletta, Omobono-Scarpa, D’Alessandro, Chierchia şi Corleone. Rivalii acestui grup sunt familiile Galasso di Poggiomarino, Alfieri, Gargiulo, Vangone-Limelli şi Gallo.

Mai multe