Confesiunea criminalului sadic din Cernavodă: «Bogdan mi-a zis că se omoară»

6 ianuarie 2011 6:02   Actualitate
Ultima actualizare:

Deli-Iorga este prietenul din copilărie al lui Bogdan Mitu. După ore întregi de anchetă tânărul a sfârșit prin a recunoaște tot: el i-a ucis pe soții Garoafă în aceeași zi în care Mitu își asasina soția, scrie redacţia din Constanţa a ziarului Adevărul de Seară.

”Mi-a spus că se omoară”

Telefonul mobil a făcut parte din prietenia care îi lega pe cei doi tineri, a susținut ucigașul. ”Am vorbit cu Bogdan luni dimineaţa, pe la ora 8. S-a plâns că e bolnav şi că soţia sa vrea să-l părăsească. Zicea că dacă Gabriela face asta, el se omoară. Mi-a zis că vine în Cernavodă să îşi repare maşina”, le-a povestit Giani polițiștilor.

Jurnaliştii, atacaţi de vecinii familiei ucise la Cernavodă

Giani Deli-Iorga, cel mai bun prieten al lui Bogdan Mitu, a recunoscut că i-a ucis pe soţii Garoafă

Cernavodă: Mama tinerei ucise de soţ a fost găsită moartă în şifonier

Crimă pasională la Cernavodă: s-a înecat cu ea în braţe, în Dunăre. Un copil a văzut scena

Luni, în jurul orei 11.00, după ce a băut, Deli-Iorga s-a dus pe strada Călărași ca să discute cu părinții Gabrielei Mitu. ”Voiam să îi conving să vorbească cu Gabi să nu îl lase, mai ales după câte a făcut el pentru ea”, a mai afirmat el.

Petru Garoafă era însă băut și a pus mâna pe cuțit. Criminalul susține că a reacționat la rândul său și că odată ce l-a ucis pe bătrân și-a dat seama că nu o poate lăsa pe Elena în viață.

S-a întors la locul crimei

Criminalul a relatat că a fugit speriat din casă abandonând victimele unde le ucisese. A aruncat cuțitele într-un tomberon de lângă Școala Generală numărul 2 apoi a ajuns acasă și a continuat să bea.

”Ştiam că trebuie să vină Bogdan şi mi-am dat seama că trebuie să îi ascund”, le-a mai relatat el anchetatorilor. Ca urmare a revenit în casa ororilor, a înghesuit-o pe femeie în șifonier, a târât cadavrul lui Petre Garoafă sub un pat și s-a întors acasă.

Și-a pus hainele murdare de sânge la spălat și a așteptat venirea prietenului. În loc de asta a primit telefonul fratelui său care îl anunța că Bogdan și-a omorât soția iar apoi s-a lăsat să alunece în apă cu ea în brațe. ”Îmi pare rău că i-am omorât. Băusem şi m-am enervat că voiau să îl despartă de soţia lui. Regret nespus”, a mai adăugat el.

Deli-Iorga le-a arătat ieri seară polițiștilor cum a comis crima și unde a ascuns probele. El a petrecut noaptea în arestul Poliției Județului Constanța și urmează să fie dus în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Mai multe