Confundat cu un mistreţ, un vânător a fost împuşcat mortal de un coleg

12 decembrie 2010 6:46   Actualitate
Ultima actualizare:

Un profesor în vârstă de 51 de ani, din municipiul Olteniţa, ce participa la o partidă de vânătoare organizată de o asociaţie, pe un fond din apropierea oraşului, a fost împuşcat din greşeală de către un coleg. Din cauza hemoragiei puternice, a decedat la scurt timp după incident, relatează Adevărul.

Din primele cercetări ale anchetatorilor a rezultat că în timpul partidei de vânătoare, desfăşurată pe un fond de vânătoare din apropierea Olteniţei, un vânător, în vârstă de 38 de ani, din Bucureşti a tras un foc de armă în direcţia în care se afla un coleg de-al lui, rănindu-l la picior.

Vânătorii au sunat imediat la 112, însă echipajul medical al ambulanţei ajuns la faţa locului nu i-a mai putut salva viaţa bărbatului, întrucât acesta pierduse mult sânge.

Bărbatul de 38 de ani a spus că a tras crezând că pe direcţia respectivă s-ar afla un animal.

„Evenimentul s-a petrecut sâmbătă, în jurul prânzului, pe fondul de vânătoare 41 Olteniţa. Un bucureştean l-a confundat cu un mistreţ pe unul dintre colegii de vânătoare şi l-a împuşcat în picior. A fost atinsă artera femurală care a declanşat o hemoragie masivă, iar profesorul nu a mai putut fi salvat“, a declarat, pentru Adevărul, Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Cazul a fost preluat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, bărbatul fiind cercetat în stare de libertate pentru omor din culpă.

Trupul neînsufleţit al bărbatului decedat a fost transportat la morgă pentru necropsie.

Mai multe