Consilieră în probleme sociale în Danemarca, ucisă de un şomer nemulţumit

27 ianuarie 2010 23:03   Actualitate
Ultima actualizare:

Dna Birthe Christiansen, 56 ani, consilier social într-un centru de evidenţă a locurilor de muncă în Danemarca, a fost ucisă miercuri cu mai multe lovituri de cuţit de un şomer nemulţumit, informează AFO, citând un comunicat al poliţiei.

Crima a fost comisă într-o parcare apropiată de locul său de muncă aflat în localitatea Holstebro, în vestul Danemarcei, iar victima - înjunghiată mortal - a mai reuşit doar să pronunţe numele agresorului său înainte de a muri în ambulanţa care o transporta spre spital.

Poliţia l-a arestat ulterior pe suspect, un şomer somalez, 28 de ani. Acesta avea întâlnire cu victima după-amiază pentru a aborda "un subiect legat de un dezacord legat de formaţia sa", potrivit formulării poliţistului Michael Kjelgaard, citat de site-ul cotidianul Politiken.

Presupusul ucigaş, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a negat faptele. El a recunoscut totuşi că a avut de mai mult timp relaţii tensionate cu victima. Potrivit site-ului tabloidului Ekstra Bladet, somalezul era nemulţumit că a fost dat afară de pe locul său de stagiar în urma unui act de violenţă.

Suspectul a fost inculpat pentru omucidere.

Ministrul muncii, liberala Inger Stoejberg, s-a declarat profund afectată de această tragedie, notează Agerpres.

Mai multe