Contorsionism extrem! Ea e femeia care încape într-o cutie - VIDEO

10 noiembrie 2010 10:18   Actualitate
Ultima actualizare:

La vârsta de 4 ani, Zlata a descoperit că are talentul neobişnuit de a se contorsiona. Şi, de atunci, se antrenează în fiecare zi pentru a profita la maximum de talentul ei, scrie Adevărul.

Într-una dintre mişcările ei preferate, Zlata se lasă pe spate, într-un unghi perfect de 90 de grade, astfel încât să se plieze şi să ajungă să-şi prindă călcâiele cu mâinile. Potrivit cotidianului „The Daily Mail", fosta gimnastă înaltă de 1,76 metri se poate contorsiona astfel încât să intre într-o cutie de 50 de centimetri sau într-un frigider. Fără mare greutate.

Are o afecţiune a tendoanelor

„Pentru mine este foarte natural să stau în aceste poziţii. Uneori devine uşor inconfortabil dacă trebuie să rezist aşa o perioadă mai lungă de timp, pentru o şedinţă foto, de exemplu. Dar cred că asta i se întâmplă oricui stă jos pentru mai mult timp - muşchii devin mai rigizi", mărturiseşte Zlata.

Nu ţine dietă, dar spune că se antrenează foarte mult, zilnic, pentru a-şi menţine muşchii în formă şi pentru a fi atât de flexibilă. Zlata suferă de o afecţiune rară, care face ca toate tendoanele ei să fie extrem de flexibile, permiţându-i să adopte poziţii care, în alte condiţii, ar duce la fracturarea coloanei vertebrale.

Fata nu a fost mereu apreciată pentru capacitatea ei de a se contorsiona. A experimentat pentru prima dată aceste mişcări atunci când o educatoare i-a spus să facă un pod cu mâinile şi picioarele, arcuind spatele. I-a uimit pe colegii ei.

„În Rusia mulţi apreciază gimnastica, aşa că e bine să fii flexibilă", spune Zlata, care acum locuieşte în Germania.

Fata nu a vrut să-şi continue cariera în gimnastică, dar s-a alăturat unei trupe de circ, unde a învăţat arta contorsionismului. „De cum am început am fost fascinată şi am ştiut că asta voi face pentru tot restul vieţii", adaugă ea.

Mai multe