Copilul care s-a spânzurat din joacă a fost salvat în ultima clipă

3 decembrie 2009 9:13   Actualitate
Ultima actualizare:

Cei trei puşti se aflau în staţia de autobuz din apropierea locuinţei lui Alexandru. Se jucau şi la un moment dat au găsit un laţ din nailon. Alexandru a legat frânghia de scheletul metalic al cabinei şi a încercat să îi convingă pe prietenii săi să-şi înfăşoare funia după gât. Văzând că niciunul dintre ei nu are curaj, Alexandru a încercat să le demonstreze că nu este nimic periculos.

După ce s-a suit pe bancă, şi-a pus funia la gât şi se ţinea cu mâinile de bară. Nu a durat mult până să se dezechilibreze şi să alunece, greutatea corpului său fiind susţinută de funie. Ceilalţi doi copii, Lucian Eftie şi Iulian Vidinei, s-au speriat şi au plecat să ceară ajutor.

„Ne-am speriat şi nu ştiam ce să facem“

Ne jucam aici şi când a găsit funia a făcut nod, a legat-o şi a zis că mă spânzură pe mine. S-a urcat pe bancă, a pus funia pe cap şi a alunecat. El vroia să mă pună pe mine să mă spânzur, da eu nu am vrut“, spune Lucian Eftie (8 ani), unul dintre prietenii băiatului.

Când am văzut că a alunecat, ne-am speriat şi nu ştiam ce să facem şi am fugit să chemăm pe cineva să-l ajute“, povesteşte Iulian Vidinei (7 ani), celălalt tovarăş de joacă.

Salvat în ultima clipă

Copilul a fost găsit de Remus Soreanu (17 ani), care a fost chemat de cei doi pentru a-l ajuta pe Alexandru. Tânărul a ajuns în staţia de autobuz, unde l-a văzut pe micuţ că atârna. „Era agăţat de fierul de sus. Am fugit repede şi am chemat pe cineva cu un cuţit. L-am ridicat ca să nu mai stea atârnat. Apoi a venit un bărbat, Ion Mogâldea, şi a tăiat funia cu un fierăstrău. I-a făcut masaj şi respiraţie gură la gură, a vomat şi după aceea a început să respire. Eu le-am zis de la început să sune la salvare şi nu a sunat nimeni. Apoi când au văzut că nu e glumă, au început să sune toţi“, îşi aminteşte Remus Soreanu. În staţia de autobuz a ajuns un echipaj al ambulanţei care l-a transportat pe Alexandru la Spitalul din Hârşova, iar după două ore a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Băiatul provine dintr-o familie cu posibilităţi materiale mai reduse, iar pentru că părinţii lui sunt ocupaţi toată ziua să-şi câştige traiul şi să asigure minimul necesar, nu se ocupă foarte mult de el. El este în clasa a cincea, însă studiază materia de clasa a doua şi a treia, deoarece merge pe un curriculum adaptat. În prezent, Alexandru se află internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Constanţa, însă starea lui este stabilă.

Mai multe