Costin Mărculescu s-a dat pe pizza
Costin Mărculescu şi-a „trădat" mâncarea tradiţională românească, al cărei adept a fost până astă-toamnă, când a plecat în Italia, la iubita lui. Acolo a făcut o „cură" de pizza şi de paste, cărora le-a prins gustul. După două luni, s-a întors şi şi-a deschis pizzerie.
Ce face dragostea din om! Pentru a fi alături de logodnica lui, Alexandra, care lucra într-un restaurant din San Remo (Italia), Costin Mărculescu a locuit şi el acolo timp de două luni, în toamna anului trecut.
Ba mai mult, acolo a învăţat să gătească, tot pentru a-şi impresiona iubita.
"Alexandra stătea în apartament cu fosta iubită a lui Ogică, Crina. Eu le găteam zilnic amândurora.
Abia aşteptam să plece la serviciu ca să mă apuc să gătesc.
Apoi, la întoarcere, abia aşteptam să-mi spună cum li se pare creaţia mea.
Le plăcea la nebunie, iar eu în fiecare zi le făceam altceva", povesteşte cântăreţul şi actorul.
Mai greu a fost cu învârtitul aluatului pe degete
Ar fi fost păcat să nu mănânce şi să nu înveţe reţeta de pizza în patria pizzei.
Acolo i-a prins, de fapt, gustul, iar la întoarcere a lăsat-o mai moale cu mâncărica noastră tradiţională şi s-a dat pe pizza.
Ba chiar s-a asociat la înfiinţarea unei pizzerii în Bucureşti, „Italia mia". Acolo ne-a invitat şi ne-a arătat cum găteşte italieneşte.
În ceea ce priveşte stilul său alimentar, nu a stat niciodată să se gândească ce e sănătos, ce se cade să mănânce şi ce nu.
„Eu mănânc orice, la orice oră. Nu ştiu ce sunt alea diete. Seara e masa mea de bază, în timpul zilei nu prea mănânc nimic", mai spune Mărculescu.
Pizza prosciutto
Ingrediente: 1 kg făină, 500 ml apă, 100 ml ulei, 30 g drojdie, sare, sos de roşii, şuncă, mozzarella, roşii proaspete.
Mod de preparare: se frământă aluatul, se lasă la dospit, apoi se întinde în formă rotundă.
Se unge cu sos de roşii, se presară şunca, mozzarella şi roşiile tăiate felii. Se dă la cuptor pentru 4-5 minute.