Cozonaci Baigli - Dragoş Eugen

17 martie 2011 13:45   Actualitate
Ultima actualizare:

Umplutura: 500 g nucă, 300 g zahăr.

Mod de preparare:

Punem maia la dospit din drojdie, lapte şi făină, apoi adăugăm ouăle bătute, zahărul şi margarina topită. Frământăm bine apoi lăsăm la dospit.

După ce a crescut rupem compoziţia în două-trei bucăţi, o întindem, presărăm nuca amestecată cu zahărul, rulăm şi apoi lăsăm din nou să stea cam 15 minute.

Ungem cozonacii cu ou şi apoi îi dăm la cuptor până devin rumeni aurii. Putem să îi mai umplem şi cu mac, rahat sau stafide.

Poftă bună!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe