Cremă de zahăr ars - Butnaru Daniela

22 aprilie 2011 13:24   Actualitate
Ultima actualizare:

Mod de preparare:

Se amestecă 1 l lapte RECE cu cele 8 ouă întregi şi se bat bine împreună cu 100 gr. zahăr şi pachetul de zahăr vanilinat şi coaja de lămâie.

Restul zahărului de 200 gr. se arde într-o cratiţă de email de 3 l,când zaharul s-a caramelizat se tapetează oala uniform cu acest zahăr ars, iar apoi se toarnă compoziţia de mai sus.

Dăm la cuptor la foc potrivit, iar cand este gata ne dăm seama după crusta aurie care se formează deasupra oalei.

Se scoate şi se lasă la răcit apoi se dă la rece şi se serveşte rece ca atare sau cu frişcă facută-n casă.

Poftă bună!

Mai citeşte:

Deliciu ciocolatos

Tort cu cremă de zahăr ars

Cremă Brulée

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe