Criminalul din SUA a ucis o învăţătoare pentru că se aşezase în faţa copiilor să-i protejeze

15 decembrie 2012 16:41   Actualitate
Ultima actualizare:

Masacru la şcoala primară Sandy Hook din Newtown, Connecticut.

Adam Lanza, un tânăr de 20 de ani, a ucis , vineri dimineaţa, 26 de persoane, dintre care 20 de copii cu vârste între 5 şi 10 ani, după care s-a sinucis.

El era fiul unei profesoare, pe care a omorât-o acasă, înainte de a se duce la şcoala unde aceasta preda ca să facă măcelul. Criminalul suferea de tulburări de personalitate şi provenea dintr-o familie destrămată. Fusese crescut de mama lui şi avea un frate, Ryan, de 24 de ani, despre care s-a crezut iniţial că ar fi fost atacatorul.

Adam Lanza a dat buzna în şcoală îmbrăcat în negru, cu un pistol şi o puşcă semiautomată ascunse într-o geantă. A trecut de sistemul de securitate, pentru că a fost recunoscut ca fiu al unui cadru didactic. Directoarea Dawn Hochsprung, pe care a împuşcat-o mai târziu, l-a şi sărutat când l-a întânit prima oară. Atât aceasta, cât şi psihologul şcolii, Mary Sherlach, au fost ucise pentru că i s-au opus.

Învăţătoarea Victoria Soto a fost omorâtă pentru că s-a aşezat în faţa elevilor ei de clasa întâi, ca să-i protejeze. Este unul dintre cele mai grave masacre comise vreodată într-o şcoală din SUA.

Mai multe