Criminalul în serie Charles Manson a murit!

20 noiembrie 2017 8:56   Actualitate
Ultima actualizare:

Charles Manson, liderul cultului „Manson Family”, care și-a îndemnat adepții în anii '60 să comită crime îngrozitoare, a murit luni dimineață, 20 noiembrie, la vârsta de 83 de ani. În urmă cu patru zile, el a fost transferat de urgență la spital, potrivit Digi24.

Anunțul decesului a fost făcut de oficialii penitenciarului californian în care Charles Manson își ispășea pedeapsa. Charles Manson a fost condamnat la î'nchisoare pe viaţă după ce a fost personajul-cheie în comiterea unor crime în masă. Era închis de peste 45 de ani în penitenciarul Cocoran din California, Statele Unite ale Americii. În anii 1960, Charles Manson, fost deţinut, a înfiinţat un cult religios, alcătuit din evadaţi şi eretici, denumit „Manson Family”.Mai mulţi membri ai cultului au înjunghiat-o mortal, cu 16 lovituri de cuţit, pe actriţa hollywoodiană Sharon Tate, în dimineaţa zilei de 9 august 1969. Sharon Tate, însărcinată în opt luni şi jumătate, era soţia regizorului Roman Polanski.

Adepţii cultului au ucis în acea dimineaţă alte patru persoane - prin înjunghiere sau împuşcare - în reşedinţa actriţei Sharon Tate. Conform Digi24, după ce a fost capturat, Charles Manson a primit pedeapsa cu moartea, însă nu a fost executat, deoarece sentinţa i-a fost comutată în închisoare pe viaţă, după ce Curtea Supremă din California a declarat că pedeapsa capitală nu este constituţională în acest stat american.

Mai multe