Cristina Şişcanu: «Ştiu să fac paste care nu îngraşă»

3 iulie 2010 14:16   Actualitate
Ultima actualizare:

A învăţat să gătească în studenţie şi, în timp, a devenit chiar pricepută. A aflat care mâncăruri sunt mai sănătoase şi ce trebuie să conţină pastele care nu îngraşă. Ba mai mult, din fericire, se potriveşte în gusturi cu iubitul ei, Mădălin Ionescu.

"Eu am stat în cămin, în studenţie. Găteam în cameră, cu fetele, şi atunci am învăţat una de la alta. Tot din acea perioadă am început să ţin diete. Mâncam vreo trei zile doar orez fiert şi slăbeam câteva kilograme. De câţiva ani, în schimb, merg mai mult la sală şi m-am limitat doar să respect un regim alimentar sănătos. Cunosc toate regulile de bază, dar nu sunt exagerată, mai beau şi câte o cola", mărturiseşte Cristina.

Pastele ei preferate sunt cele fără carne, pentru că nu îngraşă. "M-am informat şi am aflat că, dacă pastele sunt integrale, făcute doar cu sos de roşii sau cu legume, nu iei în greutate. Ele conţin multe calorii când sunt combinate cu tot felul de cărnuri", explică tânăra.

Se potriveşte în gusturi cu iubitul ei

Nu se poate considera gospodina ideală, nu o găseşti în fiecare zi la cratiţă, pentru că nu are timp.

Mănâncă des la restaurant sau îşi ia de acasă sendvişuri cu pâine integrală. Găteşte o dată pe săptămână, în weekend, împreună cu iubitul ei, Mădălin Ionescu.

«Facem asta cu plăcere, amândoi ne pricepem şi, ca norocul, ne potrivim în gusturi», mai spune Şişcanu.

Paste arabiata

Ingrediente: pene, sos de roşii, peperoncino (ardei iute), busuioc, ulei de măsline , roşii, usturoi, sare, piper

Mod de preparare: pastele se pun la fiert. Între timp, usturoiul pisat şi peperoncino se rumenesc în tigaie, se adaugă roşiile tocate mărunt şi pasta de roşii, se condimentează cu sare, piper, busuioc proaspăt. Sosul picant se amestecă apoi cu pastele.

Mai multe