Criză, criză dar struţul se vinde bine
Luxul nu pierde teren la români. Deşi e criză, amatorii de preparate din carne de struţ scot din buzunar 100 de lei pentru un ou sau 30 de lei pentru o friptură.
Fermele de struţi nu sunt deloc urmărite de faliment. Deşi un kilogram de carne se vinde cu 10-12 euro, preparatele cu tot cu garnitură ajung în restaurante aproape cu acelaşi preţ, dar pentru doar 200 de grame.
Nici românii amatori de delicatese nu renunţă să-şi răsfeţe papilele gustative cu o friptură sau cu o omletă.
"Carnea are consistenţa celei de vită, iar la gust se aseamănă cu cea de curcan. Pentru preparare este, nevoie să se ţină la macerat cu o sare specială cel puţin 48 de ore.
Cele mai cerute preparate sunt "Evantai" şi "Stroganoff".
"Săptămâna aceasta s-au vândut 20 de porţii. Curioşii încearcă şi omleta, care este mai pufoasă decât cea obişnuită", ne-a povestit Simona Folea, bucătăreasa restaurantului "Valea cu struţi" din satul Şirnea, judeţul Braşov.