Cu banii din Ligă îşi face service auto!

25 mai 2011 16:23   Actualitate
Ultima actualizare:

După un sezon epuizant, Gabi Paraschiv s-a refugiat acasă, la Moreni, o localitate cu 20.000 de suflete, situată la 30 km de Ploieşti. „Aici e oaza mea de linişte. Cel mai mult mă relaxez când stau în curte cu fetele mele şi fac un grătar", se confesează proaspătul campion.

Vezi şi:

Gabi Paraschiv şi Sălăgeanu şi-au prelungit contractele cu Oţelul

Ei au făcut Oţelul campioană!

Câştigarea titlului cu Oţelul este apogeul carierei lui Gabi Paraschiv, devenit campion al României la 33 de ani.

„Nu mă gândeam niciodată că voi ajunge să scot un oraş întreg în stradă", dezvăluie fotbalistul, care la întoarcerea acasă a fost aşteptat de toţi prietenii din Moreni cu o surpriză uriaşă.

„S-au strâns în curtea unui amic, mi-au făcut mai multe bannere şi m-au întâmpinat ca pe un campion", ne povesteşte Paraschiv, încă euforic după realizarea cele mai mari performanţe din carieră. Drumul până la tricoul galben de campion n-a fost deloc unul lin, ci sinuos, plin de obstacole.

"Au fost momente când am vrut să mă las, să renunţ. În primele 6 luni cu Dorinel antrenor, am avut două conflicte cu el şi n-am mai jucat o perioadă. Mi-a greu să merg mai departe", spune mijlocaşul.

Soţia, Alexandra, fostă jurnalistă, i-a fost şi îi este cel mai mare sprijin. Acum este însărcinată cu al doilea copil al cuplului. Sara, fiica în vârstă de patru ani şi jumătate a lui Gabi, este „topită" după tatăl său.

„Nu-i place la Galaţi, la bloc şi de aceea ne vedem la o lună, la două. Mi-e greu şi mie, mă joc cu ea pe internet...Fac şi eu ce pot" spune Gabi. Sara este deja obişnuită cu atmosfera de pe stadion, asta şi pentru că mama ei a dus-o la teren de când avea câteva luni.

„Ţipă la meciuri şi nu se mişcă din faţa televizorului când joacă tati. De la meciul cu Timişoara, la care a fost pe stadion, cântă întruna prin casă „Campionii, campionii", se amuză Alexandra.

Şi-au scris numele în chineză pe pereţii casei

Locuinţa lui Paraschiv este construită pe scheletul casei părinteşti. „Nu este cine ştie ce vilă. La Galaţi nu avem atât de mulţi bani", afirmă fotbalistul.

Căpitanul campioanei nu a avut timp să se ocupe de treburile gospodăreşti, aşa că întreaga responsabilitate a căzut pe umerii soţiei.

Sara a pozat alături de tatăl său, cu trofeul de campion şi cel pentru cel mai bun mijlocaş

„Ea a făcut tot ce înseamnă amenajări interioare şi tot ea a ţinut ca pereţii să fie portocaliu cu alb în living. La fel şi ideea de feng-shui", precizează Gabi. Soţii Paraschiv au înscripţionat pe pereţi numele lor, în chineză.

„Am o prietenă studentă la Arte Plastice. Ea a avenit şi mi-a pictat pereţii. Literele mi le-a indicat un amic, chinez, care locuieşte aici, în Moreni", explică Alexandra.

Alexandra, Sara şi Gabi, o familie fericită

Sara, mândră în echipamentul echipei campioane

Se roagă înainte de meciuri şi ţine post

Fotbalistul e foarte religios. "De la mama am moştenit asta", precizează fotbalistul, care şi-a tatuat pe piciorul drept o cruce.

"Am avut mari probleme în viaţă. Mama a murit când aveam 27 de ani şi tata trei ani mai târziu. Am rămas singur cu Alexandra. Ţin post în fiecare miercuri. Am multe cărţi de rugăciuni, citesc dimineaţa cum mă dau jos din pat, apoi după prânz alta şi seara. E un fel de ritual al meu. Nu mă rog niciodată să dau gol, ci doar pentru sănătate", ne-a povestit Gabi.

Strategia pentru titlu, făcută la restaurant

Gălăţenii au strâns rândurile în momentele în care poate alţii ar fi renunţat la luptă. „Nu ne luasem salariile de peste 4 luni. Dar nici măcar un jucător nu şi-a pus problema în vestiar să depună memoriu, să devină liber", spune jucătorul.

"Făcusem un ritual, după fiecare meci ieşeam toţi la un restaurant în Galaţi. Stăteam 3-4 ore, apoi ne retrăgeam la casele noastre. Când am avut perioada aceea cu patru meciuri fără victorie am simţit că trebuie să facem ceva şi am decis să ieşim serile împreună, fără antrenor, să discutăm lejer. Aşa am reuşit să fim uniţi, să nu existe bisericuţe şi găşti în echipă. În plus, atacurile tuturor ne-au mobilizat şi ne-au înrăit", mai dezvăluie Paraschiv.

Nu aleargă niciodată după bani

"Para" spune că n-a fost niciodată în topul celor mai bine plătiţi jucători de la Oţelul: "Nu sunt în primii trei ca salariu. Am o maşină care face 15.000 €. E un jeep, din 2002 şi are peste 100.000 km la bord", dezvăluie jucătorul care acum doi ani a solicitat conducerii clubului să i se micşoreze salariul, caz unic în istoria fotbalului românesc.

"Nu jucasem foarte bine şi venise şi criza. Eu în viaţă m-am ghidat după ultimele cuvinte ale mamei mele. Ea mi-a spus să nu alerg niciodată după bani. De aia nu sunt disperat după câştiguri fabuloase. Nu vreau să mor singur la 80 de ani într-o cameră a unui palat, să am bani şi să n-am ce face cu ei", a spus fotbalistul care are acum un salariu de 80.000 € pe sezon.

„Prima de campionat e 100.000 de euro dar suma e impozabilă şi rămânem cu vreo 80.000, plus că se achită în funcţie de minutele jucate. Apoi, banii o sa-i luăm în rate, depinde de modul cum îi virează cei de la UEFA"

„Noi am jucat numai pe teren chiar dacă unii au spus altceva. Nimeni nu o să-şi aducă aminte peste câţiva ani că în etapa X am câştigat pentru că arbitrul a luat o decizie favorabilă nouă, ci o să-şi aducă aminte că Oţelul a fost campioană"

"Nici dacă facem o selecţionată cu jucători de la toate echipele din ţară, nu cred că am reuşi mare lucru în Liga Campionilor. Suntem cu 10-15 ani în urma lor, Eu îmi doresc o grupă cu Real Madrid, Milan şi Ajax".Gabi Paraschiv

Carte de vizită

Data şi locul naşterii: 27.03.1978, Moreni, judeţul DâmboviţaÎnălţime / greutate: 1,88 m / 80 kgPost: mijlocaş centralÎn Liga 1Debut: 23.03.2002, Petrolul - FCM Bacău 0-12001-2002: Petrolul2005- 2011 OţelulTotal: 165 meciuri / 36 goluriEchipa naţionalăDebut: 20.08.2008, România - Letonia 1-02 Total: 1 meci / 0 goluri

Mai multe