Culmea minciunii! A născut şi n-a ştiut!

15 noiembrie 2010 19:37   Actualitate
Ultima actualizare:

La mai bine de doi ani şi jumătate de când o studentă din Timişoara şi-a lăsat pruncul abia născut să moară în WC a fost trimisă în judecată.

Iuliana Mihail ( 24 de ani), viitor medic, este acuzată de pruncucidere, după ce, în martie 2008, şi-a abandonat copilul nou-născut în toaleta căminului 1-2 al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara.

Studenta a fost trimisă în judecată abia în acest an pentru pruncucidere, deoarece medicii legişti spun că micuţul abandonat în vasul de toaleta aflată la etajul IV al căminului a murit pentru că s-a înecat cu lichid amniotic.

Iuliana Mihail a depus mărturie, ieri, pentru prima dată în faţa judecătorului Tribunalului Timiş. Tânăra susţine că nu şi-a dat seama că a născut copilul în toaletă.

Ea povesteşte că luase analgezice pentru a calma durerea de rinichi şi nu-şi aminteşte nimic din momentul naşterii.

„Ştiam că sunt însărcinată, însă credeam că sunt în luna a patra. Mi-am dat seama că am născut, abia după ce mi-au spus medicii de la Maternitatea Odobescu, unde am fost transportată ulterior", a declarat Iuliana Mihail în faţa judecătorului.

Acuzata susţine că nu s-a dus la medici şi a ţinut sarcina secretă. Nu i-a spus nici iubitului ei, nici părinţilor, iar fetele cu care locuia în cămin nu au realizat că ea e însărcinată.

„Nu ştiam că sarcina e aşa de avansată. Nu am spus iubitului şi părinţilor, pentru că aveam probleme şi cu şcoala: repetam anul doi de studii", a mai spus ea.

Mai multe