Cum se ridică maşinile parcate ilegal: «Fraierii plătesc, şmecherii scapă»
Tatăl Cameliei Blănariu este un pensionar cu un venit lunar de 600 de lei. Proaspăt ieşit din spital, unde fusese internat cu probleme cardiace, bătrânul s-a îndreptat spre casă, dar i s-a făcut rău pe drum. În zona Pieţei Iosefin a parcat maşina în afara drumului şi s-a dus să spele pe faţă cu apă rece şi să-şi revină. Între timp, „hingherii” i-au ridicat maşina pe care au dus-o la depozitul de maşini.
Preţul plătit de bătrân pentru autoturism a fost de 900 de lei, cu 300 de lei mai mult decât pensia. "A încercat să se scuze şi a explicat ce s-a întâmplat dar nu a fost înţeles”, a spus asistenta.
Umiliţi ca să plătească. Şmecherii rezolvă imediat
Sunată de părinţi, Camelia Blănariu s-a dus într-un suflet la depozitul de maşini, unde a asistat la umilinţa la care au fost supuşi părinţii ei şi uşurinţa cu care îşi rezolvă şmecherii problema recuperării maşinii.
"Nu am intrat înăuntru că am zis că nu este problema mea. De pe margine am văzut că în timp ce părinţii mei au aşteptat două ore să plătească, alte persoane vin dau mâna cu poliţiştii, îşi iau maşina şi pleacă. Fraierii plărtesc, şmecherii scapă”,
Aceasta a indicat şi un număr de maşină, dar şeful Telpark, Ionel Ursu o contrazice pe femeie.
"Nu există să nu plătească. Se încheie un proces verbal cu o amendă sau cu un avertisment, care se dă în baza unui motiv bine întemeiat”, a spus Ionel Ursu. Acesta a spus că pentru numărul reclamat de femeie s-a întocmit de către poliţiştii comunitari procesul verbal numărul „089776”.