Cum slăbeşti 3 kg? Trăieşte cu salariul minim pe economie!

10 ianuarie 2011 18:04   Actualitate
Ultima actualizare:

Robert Kovacs, student în anul IV la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a pornit acest experiment împreună cu alţi colegi din campus, în luna noiembrie a anului trecut.

Ei şi-au calculat un buget de 15 lei pe zi, cam cât le rămânea după ce jumătate din venit l-au pus deoparte pentru cheltuielile de bloc sau de cămin, fără să ţină cont de chirie, că n-ar mai fi rămas nimic.

Primele schimbări s-au văzut în regimul alimentar. „Dormeam ziua când ne era foame. Noi am mâncat să ne umflăm, nu să ne hrănim. Să scăpăm de senzaţia de foame", a povestit Robert.

Cele două mese copioase au fost înlocuite cu una mult mai sărăcăcioasă. „Mâncarea de bază a constat în cartofi, orez şi multe macaroane. Am făcut macaroane multe. Dar cu mâncatul puţin te obişnuieşti după o săptămână", a mai spus Robert.

Din cauza lipsei banilor, cei doi studenţi au realizat că e dificil să te deplasezi, deoarece transportul în comun e scump, 3,5 lei două călătorii cu autobuzul, iar la o maşină nici nu poţi visa cu un asemenea venit.

„Trebuie să rămâi în cartierul în care trăieşti. Acolo să-ţi găseşti şi de lucru şi tot, să nu dai banii pe transport. Practic, trebuie să te izolezi de prieteni şi chiar de familie, deoarece nu-ţi permiţi să te plimbi", au explicat cei doi studenţi.

Când totuşi s-au încumetat să iasă în oraş, cei doi nu şi-au permis decât o bere, la 5 lei. „Am stat cu o bere în mână o oră şi jumate. Cu poftele e cel mai greu, trebuie să renunţi la multe, chiar şi la un covrig amărât", a explicat Andrei.

Mai multe